Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor: súlyos lépésre készül a kormány

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor: súlyos lépésre készül a kormány

agrarszektor.hu
Szokásához híven interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió "Jó Reggelt, Magyarország" című műsorában. A miniszterelnök ennek során jelezte, hogy a kormány célja az infláció csökkentése hazánkban, ennek érdekében pedig várhatóan ki fogják bővíteni az árstoppal érintett termékek listáját.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ahogy az interjúban Orbán Viktor fogalmazott, a szankciós árak magasabb felárhoz vezetnek, ez pedig növeli az inflációt. A miniszterelnök kiemelte, hogy az infláció mögött tekintélyes mértékben a szankciók állnak. Példaként felhozta, hogy az élelmiszerárak megnövekedése mögött nem kizárólag, de jelentős mértékben az energia drágulása van, mivel a szállítási és egyéb költségek beépülnek az árba. Orbán Viktor éppen ezért bejelentette, hogy a kormány célja az egyszámjegyű infláció elérése, az árstopokat ki fogják terjeszteni további termékekre.

Mint ismeretes, a kormány az év elején a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. Az üzemanyagárak befagyasztásáról és a kamatstopról már korábban döntés született. Ezeket a hatósági intézkedéseket bevezetésük óta újra és újra meghosszabbították, a legutolsó információk szerint az élelmiszerár-stop, a hitelmoratórium és a kamatstop, valamint a benzinárstop 2022. december 31-ig lesz érvényben.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?