Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor: súlyos lépésre készül a kormány

agrarszektor.hu
Szokásához híven interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió "Jó Reggelt, Magyarország" című műsorában. A miniszterelnök ennek során jelezte, hogy a kormány célja az infláció csökkentése hazánkban, ennek érdekében pedig várhatóan ki fogják bővíteni az árstoppal érintett termékek listáját.

Ahogy az interjúban Orbán Viktor fogalmazott, a szankciós árak magasabb felárhoz vezetnek, ez pedig növeli az inflációt. A miniszterelnök kiemelte, hogy az infláció mögött tekintélyes mértékben a szankciók állnak. Példaként felhozta, hogy az élelmiszerárak megnövekedése mögött nem kizárólag, de jelentős mértékben az energia drágulása van, mivel a szállítási és egyéb költségek beépülnek az árba. Orbán Viktor éppen ezért bejelentette, hogy a kormány célja az egyszámjegyű infláció elérése, az árstopokat ki fogják terjeszteni további termékekre.

Mint ismeretes, a kormány az év elején a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. Az üzemanyagárak befagyasztásáról és a kamatstopról már korábban döntés született. Ezeket a hatósági intézkedéseket bevezetésük óta újra és újra meghosszabbították, a legutolsó információk szerint az élelmiszerár-stop, a hitelmoratórium és a kamatstop, valamint a benzinárstop 2022. december 31-ig lesz érvényben.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?