Beüthet a hiány a magyar boltokban: tényleg eltűnhet ez az élelmiszer a polcokról?

Beüthet a hiány a magyar boltokban: tényleg eltűnhet ez az élelmiszer a polcokról?

agrarszektor.hu
Idén tulajdonképpen minden drágább volt, mint ahogyan eddig megszokhattuk, most pedig a "szerencsénk" is jóval többe fog fájni. Ugyanis a virslik és a malachús is többe kerül az idén, hiánytól viszont nem kell tartani, van bőven választék. A pezsgőknél viszont nem árt résen lenni, érdemes időben vásárolni, hiszen átmeneti készlethiány alakulhat ki a boltokban a hirtelen megugró kereslet miatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a bevizsgált pezsgőknél semmilyen kivetnivalót nem talált, néhány virsli tárolásánál és a hústartalmuk feltüntetésénél volt csak bökkenő. Az AKI szeptemberi adatai alapján a dagadó és a lapocka 50%-kal, az oldalas és a karaj töb mint 60%-kal drágult egy év alatt - hangzott el az RTL Híradóban. A juhbeles sertésvirsli ilyenkor igazi slágerterméknek számít, most kilójáért viszont körülbelül 2050 forint körül kell fizetni. Egy palack pezsgőért pedig nagyjából 15%-kal kell többet fizetnünk, ilyenkor egyébként mintegy 10 millió palack fogy. Éppen ezért átmeneti készlethiányok is lehetnek, az ellátási láncot a hirtelen felfutó kereslet nagyon megterheli, tehát érdemes időben megvásárolni a kedvelt italt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03