2023. március 27. hétfő Hajnalka

Beüthet a hiány a magyar boltokban: tényleg eltűnhet ez az élelmiszer a polcokról?

agrarszektor.hu
Idén tulajdonképpen minden drágább volt, mint ahogyan eddig megszokhattuk, most pedig a "szerencsénk" is jóval többe fog fájni. Ugyanis a virslik és a malachús is többe kerül az idén, hiánytól viszont nem kell tartani, van bőven választék. A pezsgőknél viszont nem árt résen lenni, érdemes időben vásárolni, hiszen átmeneti készlethiány alakulhat ki a boltokban a hirtelen megugró kereslet miatt.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a bevizsgált pezsgőknél semmilyen kivetnivalót nem talált, néhány virsli tárolásánál és a hústartalmuk feltüntetésénél volt csak bökkenő. Az AKI szeptemberi adatai alapján a dagadó és a lapocka 50%-kal, az oldalas és a karaj töb mint 60%-kal drágult egy év alatt - hangzott el az RTL Híradóban. A juhbeles sertésvirsli ilyenkor igazi slágerterméknek számít, most kilójáért viszont körülbelül 2050 forint körül kell fizetni. Egy palack pezsgőért pedig nagyjából 15%-kal kell többet fizetnünk, ilyenkor egyébként mintegy 10 millió palack fogy. Éppen ezért átmeneti készlethiányok is lehetnek, az ellátási láncot a hirtelen felfutó kereslet nagyon megterheli, tehát érdemes időben megvásárolni a kedvelt italt.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?