Aggasztó hírek jöttek a kávéról: ezt jobb, ha mindenki tudja

Aggasztó hírek jöttek a kávéról: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Egy friss kutatásból olyan dolog derült ki, aminek nem sokan fognak örülni: veszélyben lehetnek a kávéfüggők, hiszen a koffeines ital túlzott fogyasztásától károsodhat az agy, ami szellemi leépüléshez, akár demenciához is vezethet. Emellett a sztrók kockázatát is növeli. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az eredményeket a Dél-Ausztráliai Egyetem precíziós egészségügyi központjának kutatói hozták nyilvánosságra. Az ausztrál szakemberek egy nemzetközi együttműködés keretében összesen 17 702, 37-73 év közötti brit résztvevő egészségügyi adatait elemezték. Hasonló volumenű vizsgálatra ezen a kutatási területen még nem volt példa. Az eredmények alapján azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik napi hat csésze kávénál többet fogyasztanak. Esetükben drasztikusan, 53%-kal nő a demencia kockázata - írja az Origo a Nutritional Neuroscience alapján. A kutatás egyébként nem arra buzdít, hogy mindenki hagyja abba a kávézást, sokkal inkább a mértékletességre hívja fel a figyelmet. Például napi 1-2 csésze kávétól nem lehet baj, sőt, akár még egészséges is lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?