Óriási siker: két magyar borászat is felkerült a nívós világranglistára

Óriási siker: két magyar borászat is felkerült a nívós világranglistára

agrarszektor.hu
Az angol William Reed médiavállalat minden évben elkészíti a világ 100 legjobb borászatának listáját. 2023-ban két magyar borászat is felkerült erre a rangos listára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ahogy minden évben, www.worldsbestvineyards.com 2023-ban is közzétette a világ 100 legjobb borászatának listáját. A World's Best Vineyards díjat az angol William Reed médiavállalat alapította 2019-ben. A Földet huszonkét régióra osztva, harminchat megbízott szakembertől hétpontos listát kérnek, ami alapján kialakítják a száz legjobbnak tartott borászat sorrendjét. A 100 legjobb borászat kiválasztásában közel 800 szakember működik közre, köztük Master of Wine-ok, sommelier-k, borszakírók, borkereskedők - olvasható a Vince.hu oldalán.

Magyar borászat először 2021-ben került fel a listára. A tokaji Szepsy Pincészet akkor a 62. helyen debütált. 2022-ben a szakemberek értékelése alapján nem került be magyar a legjobb 100 közé, idén viszont kettő is, ráadásul mindketten a mezőny első felében végeztek. Az immár duplázó Szepsy Pincészet a 35., a szintén tokaji Disznókő pedig a 45. helyet szerezte meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?