Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják most a hagymát az osztrák piacokon

Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják most a hagymát az osztrák piacokon

agrarszektor.hu
A 40. héten tovább csökkent a vöröshagyma ára Ausztriában. Az előző heti 43-47 euró/100 kg sávból 38-43 euró/100 kg közé csúszott a vöröshagyma ára, ami lassan-lassan közelít a tavalyi szinthez.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az előző hetek rövidebb esős periódusait követően meleg, száraz, késő nyári időben fejeződött be az osztrák hagymabetakarítás. Az össztermés átlag alatti lett, és sok olyan tétel van, amelyet azonnal értékesíteni kell, mert tárolásra alkalmatlan. Ez a rövid távú kínálati nyomás azonban kezelhető, a belföldi kereslet pedig a szezonnak megfelelően alakul. A nagybani piaci árak a korábban stabil 45-50 euró/100 kg-os szintről előbb enyhe csökkenéssel a 45-50 euró/100 kg, majd a héten a 38-43 euró/100 kg közötti sávba kerültek vissza, míg tavaly ilyenkor átlagosan 30-35 euró/100 kg-ot kellett fizetni a vöröshagymáért - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?