Őrület, ami a szamócával történik sok piacon: ilyet a vevők is rég láttak

Őrület, ami a szamócával történik sok piacon: ilyet a vevők is rég láttak

agrarszektor.hu
Rekordalacsony a szamóca ára a nagybani piacokon Lengyelországban. Csak 2019-ben láthattak alacsonyabb szamócaárakat a vásárlók, ráadásul további árcsökkenés várható.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Lengyelországban az import szamóca nagybani piaci ára a húsvéti időszak alatt tovább csökkent, és bár az árzuhanás üteme némileg szelídült, nem túlzás azt állítani, hogy mélypontot ért el. Az előző öt évben csak 2019-ben fordult elő hasonló helyzet, és az április elején megfigyelt árak tovább csökkentek - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Az idei szezonban is komoly esély van arra, hogy a mérséklődés nem áll meg, és a jelenlegi 8.00-10.00 PLN/kg (735-920 Ft/kg) közötti ársáv még alacsonyabbra süllyed. Érdekesség az is, hogy ez az ársáv származásra való tekintet nélkül mind a spanyol, mind a görög, mind az albán szamócára egyaránt vonatkozik, nincsenek jelentős különbségek a beszállító országok tekintetében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?