Beindult a szezon: őrület, mennyiért árulják a cseresznyét ezeken a piacokon

Beindult a szezon: őrület, mennyiért árulják a cseresznyét ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Alacsony árakkal nyitott május végén a cseresznyeszezon Lengyelországban. Jóval elmarad a tavalyi szezonnyitó árszinttől az idei átlagár, még annak ellenére is, hogy jó termés semmiképp nem várható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Május második dekádja végén megjelentek a piacokon az első lengyel gyümölcsösökből származó cseresznye tételek. A termelők szempontjából rossz hír, hogy már a korai cseresznyék árai is kifejezetten alacsonyak, ami nem jelent jó kilátásokat a szezon további részére. Piaci szakértők szerint az árak alakulása nagyon hasonlít arra, ami a szamóca piacán történik, tehát annak ellenére, hogy a virágzás és a kötődés környéki kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egyáltalán nem várható jó termés, mégis olcsó marad a gyümölcs - írja a FruitVeB.

Jelenleg a nagybani piacokon a korai Rivan cseresznyefajta ára 10-16 PLN/kg (900-1450 Ft/kg) között alakul, a legjellemzőbb ársáv a 10-13 PLN/kg (900-1175 Ft/kg) közötti tartomány. Ez katasztrofálisan alacsonynak számít, hiszen 2023-ban a korai cseresznye a 20 PLN/kg (1810 Ft/kg) körüli szintről indult. A mostani árak a tavalyi évben június első hetének végén, két évvel ezelőtt pedig június 10. körül voltak jellemzőek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 13:37