Beindult a szezon: őrület, mennyiért árulják a cseresznyét ezeken a piacokon

Beindult a szezon: őrület, mennyiért árulják a cseresznyét ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Alacsony árakkal nyitott május végén a cseresznyeszezon Lengyelországban. Jóval elmarad a tavalyi szezonnyitó árszinttől az idei átlagár, még annak ellenére is, hogy jó termés semmiképp nem várható.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Május második dekádja végén megjelentek a piacokon az első lengyel gyümölcsösökből származó cseresznye tételek. A termelők szempontjából rossz hír, hogy már a korai cseresznyék árai is kifejezetten alacsonyak, ami nem jelent jó kilátásokat a szezon további részére. Piaci szakértők szerint az árak alakulása nagyon hasonlít arra, ami a szamóca piacán történik, tehát annak ellenére, hogy a virágzás és a kötődés környéki kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egyáltalán nem várható jó termés, mégis olcsó marad a gyümölcs - írja a FruitVeB.

Jelenleg a nagybani piacokon a korai Rivan cseresznyefajta ára 10-16 PLN/kg (900-1450 Ft/kg) között alakul, a legjellemzőbb ársáv a 10-13 PLN/kg (900-1175 Ft/kg) közötti tartomány. Ez katasztrofálisan alacsonynak számít, hiszen 2023-ban a korai cseresznye a 20 PLN/kg (1810 Ft/kg) körüli szintről indult. A mostani árak a tavalyi évben június első hetének végén, két évvel ezelőtt pedig június 10. körül voltak jellemzőek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?