2021. november 28. vasárnap Stefánia

Hírek - Élelmiszer

Élelmiszerbotrány: Magyarország és Szlovákia felszólítja Brüsszelt

Közös előterjesztést nyújt be Szlovákia és Magyarország az uniós mezőgazdasági tanács következő ülésén, amellyel felszólítja az Európai Bizottságot az élelmiszerekre vonatkozó jogi környezet módosítására. Jelenleg ugyanis nincs uniós jogi alapja annak, hogy fellépjenek az élelmiszerek minőségi különbségei miatt a nagyvállalatokkal szemben.
 
 

Az Európai Unió mezőgazdasági és halászati tanácsának soron következő, március 6-i ülésén Szlovákia és Magyarország közös előterjesztést nyújt be – derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből. Ebben a két ország felszólítja Brüsszelt, hogy módosítsa az élelmiszerekre vonatkozó jogi környezetet.

 

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A módosításra a tárca közleménye szerint azért lenne szükség, mert ma nem lehet fellépni a nagyvállalatokkal szemben az élelmiszerek minőségi különbségei miatt. Arra kellene jogi megoldást találni, hogy a közösség területén egy gyártó ugyanazon termékét, ugyanolyan minőségben vásárolhassák meg a fogyasztók Magyarországon, Szlovákiában, Ausztriában vagy akár Németországban is - hangsúlyozza a minisztérium.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó