2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Élelmiszer

Ezekért a cégekért lobbizik Budai Putyinéknál

Mezőgazdasági gépgyártással, állattenyésztéssel, illetve zöldség-gyümölcs és tejfeldolgozással foglalkozó magyar cégeket ajánlott orosz vállalkozások figyelmébe szentpétervári és novgorodi tárgyalásain Budai Gyula miniszteri biztos. Vlagyimir Putyin orosz elnök programja szerint Oroszország élelmiszerekből önellátásra törekszik, de magyar-orosz vegyes vállalatok és közös beruházások előtt nyitott az út.
 
 

Budai Gyula szentpétervári és novgorodi tárgyalásain olyan magyar agrárcégekre hívta fel az orosz partnerek figyelmét, amelyeknek már vannak referenciái, befektetéseik Oroszországban, és ismerik az ottani előírásokat. A miniszteri biztos mezőgazdasági gépgyártással, állattenyésztéssel, illetve zöldség-gyümölcs és tejfeldolgozással foglalkozó cégeket ajánlott az oroszok figyelmébe, akik főként az állattenyésztési technológiák és az állategészségügy - oltóanyagok, vakcinák iránt - érdeklődnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben meghirdette azt a koncepciót, amely szerint Oroszországnak mezőgazdaságban önellátónak kell lennie. A belső ellátást maguk akarják biztosítani, vagyis több területen teljes mértékben ki akarják zárni az importot. Ezért Budai Gyula szerint a mezőgazdasági vegyes vállalatok és gazdasági társaságok létrehozását, illetve a közös beruházásokat kell előtérbe helyezni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu