2022. május 29. vasárnap Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Ezért vonták vissza a polcokról az ásványvizeket

Elővigyázatosságból hívta vissza két idén gyártott termékét az Aquarius-Aqua Kft. – közölte a társaság. A cég egyes szénsavmentes ásványvíztermékeinél ugyanis az utólagos kontroll vizsgálatokon azt tapasztalták, hogy néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértékeket.
 
 

Két ásványvizét is visszahívta a kereskedelmi forgalomból a közelmúltban az Aquarius-Aqua Kft. A cég a fogyasztók egészségét, illetve az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hozta meg e döntést, így a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeit levetette a boltok polcairól. A vállalat szerint ugyanis a vizek utólagos kontrollvizsgálatakor egyes mutatók megközelítették az előírt és engedélyezett értékeket. 

A cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, amelynek része az úgynevezett HACCP, vagyis az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés. A társaság úgy véli, minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cég csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő ásványvizeket termel. 

Az Aquarius-Aqua Kft. akkreditált laboratóriumban ellenőrizteti termékei analitikai és mikrobiológiai megfelelőségét, illetve visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat. Ráadásul a BRC, az FSSC 22000, illetve az ISO-tanúsítványok mellett a cég a Földművelésügyi Minisztériumtól is kapott Élelmiszerbiztonsági díjat, így a vásárlók továbbra is bizalommal fogyaszthatják termékeiket – tette hozzá a vállalat.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben