2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Élelmiszer

Kigyulladt a milliárdos magyar üzletember gyára

Tűz keletkezett szerdán késő este a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. területén. A tüzet ma kora hajnalban oltották el. Olyan anyagok nem kerültek a levegőbe, amelyek a lakosságot veszélyeztetnék.
 
 

Nagy nyomású hidrogén gyulladt meg szerdán késő este a Nitrogénművek Zrt. telephelyén – közölte az MTI-vel Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője. Egyelőre vizsgálják, mi okozta a tüzet a Bige László milliárdos üzletember tulajdonában lévő műtrágyagyárban.

A tüzet csütörtök kora hajnalban oltották el. A munkálatokban Pétfürdőről, Balatonfűzfőről, Veszprémből, Székesfehérvárról, Siófokról és Kisbérről 13 egység mintegy 50 tűzoltóval vett részt.

A lángoló hidrogénvezeték környezetét több vízsugárral hűtötték, mert a tűz egy ammóniatartályt és egy tornyot is veszélyeztetett. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján 15-20 méteren belül alacsony koncentrációban ammónia jelenlétét mutatták ki a levegőben, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

Két héten belül indulhat újra az érintett üzem
Személyi sérülés nem történt, és a keletkezett anyagi kár sem jelentős – adta hírül közleményében a Nitrogénművek. A cég a tűz okának megállapítására a vizsgálatot és a helyreállítási munkálatokat megkezdte. A várakozások szerint az érintett üzem két héten belül újraindítható, és a normál termelési szint visszaállítható.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu