Kigyulladt a milliárdos magyar üzletember gyára

agrarszektor.hu
Tűz keletkezett szerdán késő este a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. területén. A tüzet ma kora hajnalban oltották el. Olyan anyagok nem kerültek a levegőbe, amelyek a lakosságot veszélyeztetnék.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagy nyomású hidrogén gyulladt meg szerdán késő este a Nitrogénművek Zrt. telephelyén - közölte az MTI-vel Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője. Egyelőre vizsgálják, mi okozta a tüzet a Bige László milliárdos üzletember tulajdonában lévő műtrágyagyárban.

A tüzet csütörtök kora hajnalban oltották el. A munkálatokban Pétfürdőről, Balatonfűzfőről, Veszprémből, Székesfehérvárról, Siófokról és Kisbérről 13 egység mintegy 50 tűzoltóval vett részt.

A lángoló hidrogénvezeték környezetét több vízsugárral hűtötték, mert a tűz egy ammóniatartályt és egy tornyot is veszélyeztetett. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján 15-20 méteren belül alacsony koncentrációban ammónia jelenlétét mutatták ki a levegőben, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

Két héten belül indulhat újra az érintett üzem
Személyi sérülés nem történt, és a keletkezett anyagi kár sem jelentős - adta hírül közleményében a Nitrogénművek. A cég a tűz okának megállapítására a vizsgálatot és a helyreállítási munkálatokat megkezdte. A várakozások szerint az érintett üzem két héten belül újraindítható, és a normál termelési szint visszaállítható.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03