2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Élelmiszer

Magyarország a díszvendég a lengyel vásáron

Magyarország a díszvendége a Varsó melletti Nadarzynban megnyílt, Warsaw Food Expo 2017 elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari vásárnak. A kiállítás időpontjában a visegrádi csoport (V4), valamint Bulgária, Románia és Szlovénia földművelésügyi miniszterei is találkoznak.
 
 

A Magyarországot a péntekig tartó miniszteri találkozón képviselő Nagy István, a földművelésügyi tárca államtitkára a vásár megnyitóján a mezőgazdasági ágazat támogatásának szerepét emelte ki a nemzetközi együttműködésben – közölte az MTI. Krzysztof Jurgiel lengyel földművelésügyi miniszter tájékoztatása szerint a június végéig tartó lengyel soros V4-elnökség a közös uniós agrárpolitika jövőjére vonatkozó követelmények kidolgozására törekedett. A közös agrárpolitika a bővített formátumú V4-találkozó pénteki napirendjén is szerepel majd.

A nadarzyni kongresszusi központban 25 ezer négyzetméternyi területen megrendezett Warsaw Food Expón mintegy 300 kiállító képviselteti magát. Bemutatkozik több magyar borászat, illetve pálinkafőzde, valamint külön standon a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu