2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Élelmiszer

Magyarország a díszvendég a lengyel vásáron

Magyarország a díszvendége a Varsó melletti Nadarzynban megnyílt, Warsaw Food Expo 2017 elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari vásárnak. A kiállítás időpontjában a visegrádi csoport (V4), valamint Bulgária, Románia és Szlovénia földművelésügyi miniszterei is találkoznak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Magyarországot a péntekig tartó miniszteri találkozón képviselő Nagy István, a földművelésügyi tárca államtitkára a vásár megnyitóján a mezőgazdasági ágazat támogatásának szerepét emelte ki a nemzetközi együttműködésben – közölte az MTI. Krzysztof Jurgiel lengyel földművelésügyi miniszter tájékoztatása szerint a június végéig tartó lengyel soros V4-elnökség a közös uniós agrárpolitika jövőjére vonatkozó követelmények kidolgozására törekedett. A közös agrárpolitika a bővített formátumú V4-találkozó pénteki napirendjén is szerepel majd.

A nadarzyni kongresszusi központban 25 ezer négyzetméternyi területen megrendezett Warsaw Food Expón mintegy 300 kiállító képviselteti magát. Bemutatkozik több magyar borászat, illetve pálinkafőzde, valamint külön standon a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu