2019. augusztus 19. hétfő Huba

Hírek - Élelmiszer

Megvan, melyik számunkra a lehetőségek országa

A lehetőségek országaként tekint Magyarország Mongóliára a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint. Együttműködési megállapodás készül a két ország génmegőrzési intézete között, és magyar segélyhitellel valósul meg egy mongol biokombinát rekonstrukciója. Emellett mintagazdasági technológiákat és termékeket is exportálnánk Mongóliába.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egyre intenzívebbé igyekszik tenni Magyarország a magyar-mongol agrárkapcsolatokat – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára, miután Budapesten tárgyalt Purev Sergelen mongol mezőgazdasági miniszterrel. Az MTI szerint előkészületben van a magyar és a mongol génmegőrzési intézetek között egy együttműködési megállapodás, követve a miniszterelnöki látogatás során elhangzottakat. Magyarország elkötelezett a songinoi biokombinát 25 millió dollár - mintegy 7 milliárd forint - értékű, magyar kötött segélyhitellel történő rekonstrukciója mellett. A rekonstrukció a mongol élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kiépítésének első fázisa lesz.

Magyarország továbbra is érdekelt a mezőgazdasági mintagazdaságok létrehozására vonatkozó technológiák és termékek exportjában - szögezte le Nagy István, aki jelezte azt is, hogy Magyarország jelentős tapasztalattal rendelkezik tejipari kutatások területén is. Az FM finanszírozza a fejlődő országokból - köztük Mongóliából is - származó hallgatók magyarországi agráregyetemen történő képzését. Fedezi a hallgatók tandíját, a jegyzetek, tankönyvek költségeit, a kollégiumi elhelyezés terheit, gondoskodik az egészségügyi ellátásukról és havi ösztöndíjat biztosít.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu