Keltetőgép

A keltető a baromfitartás speciális eszközének számít. Ezek a gépek képesek arra, hogy olyan stabil környezetet teremtsenek, amelyben a tojások kikeltethetők.

A tojáskeltető egy olyan gép, amely tökéletes körülményeket teremt a tojás sikeres keltetése és kikelése számára. Ez a berendezés úgy van kialakítva, hogy a keltetési hőmérsékletet és a páratartalmat tökéletes szinten szabályozza. Újraalkotja azt a szerepet, amelyet a természetben a keltetőtyúk játszik. A keltető előnye, hogy egyszerre több tojást képes kikeltetni, és sokkal megbízhatóbb, mint egy tyúk. Ha a tojások egy tojáskeltetőben vannak, sokkal nagyobb a garancia arra, hogy a körülmények a 21 napos keltetési időszak alatt (tyúktojások esetében) végig állandóak maradnak. A keltetőgépek több speciális részből tevődnek össze, mint például a fűtőegység, a rács, a bélés, a fordítómű és a páramérő.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.