2023. március 23. csütörtök Emőke

Kverneland

A Kverneland egy norvég alapítású vállalat, amely főleg mezőgazdasági munkagépeket, gyárt és forgalmaz. A gyártó a Kubota tulajdonát képzi, berendezései vörös, zöld és fehér színűek.

A Kverneland Group egy nemzetközi vállalat, amely mezőgazdasági munkagépeket, elektronikus megoldásokat és digitális szolgáltatásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz a mezőgazdasági termelők számára. A Kverneland Groupot Ole Gabriel Kverneland alapította 1879-ben. A vállalat az 1920-as évekre Norvégia legnagyobb mezőgazdasági termékszállítójává vált, különösen az ekék terén. Az 1990-es évek közepe óta a Kverneland Group más mezőgazdasági eszközgyártók felvásárlásával bővült.

A Kverneland Group által felvásárolt márkák közé tartoznak az Underhaug bálacsomagoló gépek, a Taarup Maskinfabrik tárcsás kaszálógépek és szénaszerszámok, a Maletti rotációs eke, a Maschinenfabrik Accord vetőgépek, a Dutch Greenland Group műtrágyaszóró és gyepkezelő gépek, valamint a RAU szántóföldi permetezők. 2008-ban a Taarup, Accord és RAU márkanevek megszűntek, és helyükre a Kverneland név lépett a teljes termékpalettán. 2010-ben a Kverneland Group hosszú távú közös vállalatot hozott létre a Gallignani s.p.a.-val, amely új körbálázók (fix és változó kamrás), csomagológépek és új dobos fűnyírógépek termékcsaládját kínálja. 2012-ben a Kubota Corporation felvásárolta a csoportot. A gyártó talajművelő és vetőgépeket, takarmány- és bálázógépeket, valamint szóró- és permetezőgépeket gyárt. A Kvernland mindezek mellett elektronikus megoldásokat, valamint digitális mezőgazdasági szolgáltatásokat is kínál.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán