Massey Ferguson

A Massey Ferguson az AGCO Corporation nevű globális nagyvállalat része, a kanadai-angol cég traktorokat, illetve más mezőgépeket gyárt. Ezek felismerhetőek vörös-fehér színükről.

A Massey Ferguson egy amerikai mezőgazdasági gépgyártó. A céget 1953-ban alapították a mezőgazdasági gépeket gyártó kanadai Massey-Harris és az egyesült királyságbeli Ferguson Company egyesülésével. Székhelye 1988-ig az ontariói Brantfordban volt. A vállalat 1997-ben a New York állambeli Buffalóba helyezte át székhelyét, mielőtt az AGCO, korábbi versenytársának, az Allis-Chalmersnek az új tulajdonosa megvásárolta. A Massey Ferguson az AGCO amerikai ipari mezőgazdasági berendezéseket gyártó konszern által gyártott és forgalmazott számos márka közé tartozik, és a világ nemzetközi piacain jelentős eladónak számít.

A vállalat a mezőgazdasági járművek széles skáláját fejlesztette ki, és nagy piaci részesedéssel rendelkezik világszerte, különösen Európában. A Massey Ferguson traktorokat, kombájnokat, bálázókat, rendképzőket és rendterítőket, vető- és rakodógépeket gyárt. A vállalat által gyártott és forgalmazott traktorok teljesítménye 35-405 lóerő között mozog, a kombájnok teljesítménye a 647 LE-t is eléri.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!