Siló maró

A siló maró az állattartásban a tömörített silótakarmányok kezelésére szolgáló gép. Ennek célja a silótakarmány kiemelése a tárolóból, valamint annak adagolása.

A siló maró a silótakarmányok kezelésére szolgáló gépek egyik fajtája. A silótakarmányok ugyanis olyan tartósított és betárolt zöldtakarmányok, amelyek többfajta növényi alapanyagból, többfajta eljárás szerint készülhetnek, közös jellemzőjük azonban, hogy speciális bánásmódot igényelnek. A siló marók a tömörített silótakarmány (szilázs) silótárolóból való kitermelésére, adagolására siló marók szolgálnak. Ezek célja, hogy a silótakarmányt annak tárolási helyéről felvegyék, majd a kívánt helyre, általában egy takarmánykiosztó kocsihoz juttassák. Léteznek olyan megoldások is, ahol a silómaró berendezés a takarmánykiosztó, keverő kocsi részét képezi.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.