Silóblokk vágó

A silóblokk vágó a silótakarmányok kezelését teszi lehetővé az állattartás során. Ezek a gépek a tömörített silótakarmány tárolóból való kiemelésére és adagolására szolgálnak.

A silóblokk vágó a silótakarmányok kezelését lehetővé tevő gépek egyike. A silótakarmányok olyan tartósított és megfelelően betárolt zöldtakarmányok, melyek jellegükből fakadóan speciális bánásmódot igényelnek. Ezek jellemzően többfajta növényi alapanyagból, többfajta eljárás szerint készülhetnek. A tömörített silótakarmány (szilázs) silótárolóból való kitermelésére, adagolására silóblokk vágók használatosak, melyek arra valók, hogy a silótakarmányt, annak tárolási helyéről felvegyék, majd a kívánt helyre juttassák, ami általában egy takarmánykiosztó kocsit jelent. Olyan konstrukciók is léteznek, ahol a berendezés a takarmánykiosztó, keverő kocsi részét képezi.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!