Silóblokk vágó

A silóblokk vágó a silótakarmányok kezelését teszi lehetővé az állattartás során. Ezek a gépek a tömörített silótakarmány tárolóból való kiemelésére és adagolására szolgálnak.

A silóblokk vágó a silótakarmányok kezelését lehetővé tevő gépek egyike. A silótakarmányok olyan tartósított és megfelelően betárolt zöldtakarmányok, melyek jellegükből fakadóan speciális bánásmódot igényelnek. Ezek jellemzően többfajta növényi alapanyagból, többfajta eljárás szerint készülhetnek. A tömörített silótakarmány (szilázs) silótárolóból való kitermelésére, adagolására silóblokk vágók használatosak, melyek arra valók, hogy a silótakarmányt, annak tárolási helyéről felvegyék, majd a kívánt helyre juttassák, ami általában egy takarmánykiosztó kocsit jelent. Olyan konstrukciók is léteznek, ahol a berendezés a takarmánykiosztó, keverő kocsi részét képezi.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.