
Csak trend vagy tényleg egészségesebbek az édesítők? Itt az igazság
A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
A tejhűtők kiemelten fontosak a tejtermelés során, hiszen a tejet a fejés után azonnal megfelelő hőmérsékletre kell hűteni. Erre különböző berendezések léteznek.
A tejhűtők és tejkezelés más eszközei kiemelt fontossággal bírnak a higiénikus tejtermelés során, ugyanis a tejet a fejés után haladéktalanul a megfelelő hőmérsékletre kell hűteni, megelőzendő a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodását. Ebből következik, hogy minőségi tejtermelés nem lehetséges a megfelelő hűtés biztosítása nélkül.
Az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő tejhőmérséklet csak gépi hűtéssel valósítható meg. A szakértők szerint a tejhűtés egyik leghatékonyabb módszere az ún. pillanathűtés, amikor a tejet a fejés után egyből egy zárt rendszerben, egy megfelelő lemezes hőcserélővel azonnal a kívánt hőmérsékletűre hűtik. Kisebb gazdaságokban azonban inkább az egyszerűbb tartályhűtést alkalmazzák: ezek hűtő és tároló tartályok általában 200 és 5000 liter közöttiek, rozsdamentes acélból készülnek, szigetelésük kettősfalú és keverővel fel vannak szerelve. Ezek a berendezések lehetnek közvetlen vagy közvetett hűtésűek is.

A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
Az agrárexport értéke 7,4 százalékkal mérséklődött, az import lényegében változatlan maradt, így az egyenleg 32 százalékkal gyengült.
A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Érkeznek a támogatói okiratok, jelentős beruházások pörgethetik fel az agráriumot és az élelmiszeripart.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.