
Kemény, ami a magyar műtrágyapiacon zajlik: erős számok érkeztek
A ráfordításokon belül a műtrágyák ára nőtt a leginkább: átlagosan 12,7 százalékkal drágultak.
A tuja a toboztermők közé sorolt ciprusfélék családjának egyik növénynemzetsége, mintegy öt fajjal. Ezeket gyakran „életfáknak” is nevezik.
A tuja jellemzői
A tulaj egyes fajai Kelet-Ázsiában, mások Észak-Amerikában honosak. Fajai fák vagy cserjék, koronája általában kúp alakúak, vízszintes hajtásokkal. Pikkelylevelei keresztben átellenesen, rányomottan állnak, a fonákukon a meglehetősen lapos, telt levelkék közötti mélyedésekben gyakran hamvas szürke vagy ezüstös rajzolattal. Az apró, hegyes levélcsúcsok befelé hajlanak, ezért a hajtások tapintása puha. Kis, ovális, felálló tobozai a hajtásvégeken nőnek. A fiatal tobozpikkelyek ívesen hajlanak és egymásra borulnak, éretten barnák és szétállóak. Gyakori dísznövény, az egyes fajoknak sok kertészeti változata ismert. Érdekesség, hogy a nyugati tuja nagy C-vitamin-tartalmú levelét forrázva sokáig a skorbut ellen használták. A tuja nagyszerűen mutathat bármelyik kertben. Dekoratívak, közben viszont nem nyomják el a többi kerti növényt, semlegességükkel biztosítják az ízléses hátteret. Mindezek mellett gyakran fontos szerepet tölt be: a nagyobb, oszlopos vagy kúpos alakú tuja változatok remek sövény növények, térhatárolóként a kerítés mentén is jó szolgálatot tesznek, és a kert belső részein is funkcionálisak.

A ráfordításokon belül a műtrágyák ára nőtt a leginkább: átlagosan 12,7 százalékkal drágultak.
A hómentes teleink miatt ma már inkább „tél alá vetés” technológiája régóta működő gyakorlat a kiskertekben.
December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciáját.
Agrárminisztérium és az MBH Bank megújította az együttműködést és a pénzintézet újabb 35 millió forinttal támogatja a hazai nemzeti parkok projektjeit.
Az elmúlt évek időjárási fordulatai nem csupán apró módosításokat követelnek meg a hazai termelőktől, sokkal inkább az egész szemlélet átalakulását.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.