Belátható időn belül nem lesz komoly csapadék

agrarszektor.hu
Az aratásnak jó a száraz meleg, de a földek már kezdenek kiszáradni. Szerencsére a kukorica és a napraforgó is jól bírja már ezt az időjárást. Nagy meleg várható egy héten át, jól fog haladni a búza behordása.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Szombatonalapvetően napos időre számíthatunk kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Az ország északkeleti harmadán több gomoly képződik, így ott elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad a légáramlás. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A hidegre érzékeny helyeken 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap is napos idő lesz  fátyolfelhőkkel, majd a déli óráktól északnyugat, észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de inkább csak északon, északnyugaton valószínű helyenként zápor, zivatar. A szél délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, többfelé megélénkül, zivatar környezetében pedig erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Talajnedvesség 20 centis mélységig

Hétfőn még tart a rekkenő meleg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható. Északkeleten, keleten több, másutt kevesebb gomolyfelhő lesz. Északkeleten, keleten elszórtan, másutt legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar.

Jövő héten is végig 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, esőre belátható időn belül nincs kilátás.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?