Jó hír! 2020-ban indul Magyarország mezőgazdasági vízhasználati rendszere

MTI
Szakmai rendezvényen mutatták be a Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és Ellenőrzési Keretrendszer (VIZEK) működéséhez szükséges jogszabályi hátteret a Belügyminisztériumban (BM) - tudatta a szaktárca az MTI-vel. A VIZEK kialakítása 5,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásban részesült.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A VIZEK projekt átfogó célja, hogy a tényleges vízhasználatokkal, azok technikai jellemzőivel, térbeliségével és időbeli lefolyásával kapcsolatban pontos információt szolgáltasson a vízügyi igazgatási szervek, vízügyi hatóságok, a döntéshozók és a statisztikai szervek felé. Emellett cél, hogy csökkentse a vízhasználók és hatóságok adminisztratív terheit a vízhasználathoz kapcsolódó vízjogi engedélyezési eljárás gyorsításával és egyszerűsítésével.

A fejlesztéssel létrejött informatikai rendszer a vízjogi engedélyezési eljárás, az ezzel kapcsolatos vízgazdálkodási, fenntartói, hatósági, adózási és kutatási-statisztikai feladatok támogatását valósítja meg 2020. január 1-jétől, egy olyan ügyfélbarát megoldás alkalmazásával, melynek segítségével a felhasználók vízügyi ügyintézése jelentősen leegyszerűsödik. A jövőben a VIZEK rendszer támogatja az eljárásokhoz kapcsolódó hatósági, szakhatósági, eljárási díjak, és bírságok Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül történő befizetését. A projekt a Belügyminisztérium, az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft., az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködésében valósul meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13