Forradalmi újítás: ez az eszköz alapjaiban változtatja meg a növénytermesztést

Forradalmi újítás: ez az eszköz alapjaiban változtatja meg a növénytermesztést

agrarszektor.hu
Az 1981-es alapítású, adatgyűjtéssel és -rögzítéssel foglalkozó Onset olyan talajszondákat fejlesztett, amelyek különböző mélységekben is képesek mérni a talaj hőmérsékletét és nedvességtartalmát. Az új termék megfizethető, könnyen telepíthető, távolról is hozzáférhető megoldást kínál a gazdáknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az adatgyűjtési és -rögzítési megoldásokkal foglalkozó amerikai vállalat, az Onset bejelentette, hogy piacra dobja új típusú, különféle talajmélységekben mérő talajnedvesség-szenzorait. Az új termék a HOBOnet Multi-Depth Soil Moisture Sensor néven lesz kapható, írta meg a Future Farming. A drótnélküli mérőeszköz kompatibilis lesz a vállalat drótnélküli, távoli mérésekre és megfigyelésekre létrehozott hálózatával, a HOBOnettel. Egyetlen szonda is több mélységből fog adatokat gyűjteni a talaj hőmérsékletéről és nedvességtartalmáról.

Az új termék alapjául a GroPoint TDT5 technológiája szolgál. A HOBOnet Multi-Depth Soil Moisture Sensor az egyes szondarészek teljes hossza mentén fogja mérni a talaj nedvességtartalmát, amelynek köszönhetően a korábbiaknál sokkal pontosabb eredményeket fog produkálni. A pontos és egységes adatokat a mérésenkénti magas impulzusfrekvencia fogja biztosítani. A szenzorokhoz tartozó próbapálca és a csúszókalapácsos szerszámkészlet segítségével a műszer telepítése még a keményebb talajoknál sem okozhat problémát.

Talajnedvesség-szenzor (A kép csak illusztráció!)

Az új talajnedvesség-szenzorunk alapjaiban fogja megváltoztatni a talajvizsgálatokat és méréseket. Azáltal, hogy több mélységből is kiemelkedő pontosságú talajnedvesség-adatokat szolgáltat, a felhasználóknak megbízható adataik lesznek arról, hogy mikor ajánlatos öntözniük vagy megejteniük más beavatkozásokat - mondta Richard Rodrigues, az Onset értékesítési vezetője.

A HOBOnet egy skálázható megoldás a termőföldek állapotának webalapú megfigyelésére a növénytermesztés, a kutatás és az üvegházi termesztés területein. Az új HOBONet Multi-Depth Soil Moisture Sensor összekapcsolható a HOBOnet rendszerrel, és az adatok távolról is elérhetőek a HOBOlinken, az Onset felhőalapú szoftveres platformján keresztül. Az új termék három különböző méretű szondával együtt lesz kapható a 45 centiméteres hosszúságútól a 90 centiméteresig. A termék árazása 690 dollárnál (208 ezer forintnál) fog kezdődni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55