Döntött a kormány: vissza kell fizetnie a településeknek az idei földadót

Döntött a kormány: vissza kell fizetnie a településeknek az idei földadót

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Közlönyben pénteken a Kormány 308/2023. (VII. 14.) Korm. rendelete a 2023. évi települési földadó visszatérítéséről. Ez alapján, az a települési önkormányzat, amely a termőföldre, termőföld tulajdonjogára vagy termőföldet terhelő, ingatlannyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jogra települési adót állapított meg, köteles annak a 2023. adóévre jutó, megfizetett, beszedett összegét az adóalany számára 2023. október 1-jéig visszatéríteni.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A pénteken megjelent Magyar Közlöny 105. számában jelent meg a kormányrendelet a 2023. évi települési földadó visszatérítéséről. A rendeletben többek között az is olvasható, hogy a termőföldre kivetett települési adó 2023. adóévre jutó, meg nem fizetett összegét az adóalany nem köteles megfizetni, azt az önkormányzati adóhatóság nem szedheti be. A parlament július 4-én már elfogadta a helyi adókról szóló törvény módosítását, mely alapján a jövőben nem vethetnek ki ilyen adót az önkormányzatok a termőföldekre. Ezt kiegészítve döntött a kormány az idei évre járó adó visszafizetéséről, illetve elengedéséről.

A termőföld adóztatása hónapok óta téma volt a Kormányinfókon, mivel egyes önkormányzatok döntöttek ilyen helyi terhek kivetéséről. Erre volt válasz a törvénymódosítás és a most megjelent rendelet.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?