Változott a szabályozás: mostantól csak így lehet földet venni Magyarországon

Változott a szabályozás: mostantól csak így lehet földet venni Magyarországon

agrarszektor.hu
Vége a készpénzes földvásárlásoknak, megszűnik ez a lehetőség. Jövőre már csak banki átutalással vagy ügyvédi letétbe helyezéssel lehet megfizetni a vételárat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

December 13-án elfogadta az Országgyűlés az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot, mely tartalmazza azt a szabályt is, hogy jövőre megszűnnek a készpénzes földvásárlások - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A transzparencia elősegítése érdekében tavaly év elején lépett életbe az a szabály, hogy - bizonyos kivételektől eltekintve - a pénzben kikötött haszonbért kizárólag banki átutalással vagy belföldi postautalvánnyal lehet megfizetni. A haszonbérleteknél már ekkor megszűnt a készpénzes fizetés lehetősége.

A most elfogadott törvénymódosítás szerint a föld tulajdonjogának átruházásakor a szerződéses összeget kizárólag banki átutalással vagy ügyvédi letétbe helyezéssel lehet teljesíteni. Kivéve azokat az eseteket, amikor nincs szükség az ügylet hatósági jóváhagyására. Ilyen az állami, önkormányzati földek értékesítése, az ajándékozás vagy a közeli hozzátartozók közötti tulajdonjog átruházás, továbbá a gazdaságátadási szerződéssel vagy telekalakítással való tulajdonszerzés. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?