A termőföld még mindig jó üzlet

A termőföld még mindig jó üzlet (x)

agrarszektor.hu
Tavaly év végén teljes országos hálózatára kiterjesztette önálló agrárüzletágát a Takarékbank. Az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálására új termékeket és új kiszolgálási modellt is bevezettek, hogy minél hatékonyabban segítsék a hazai agrárium növekedését és versenyképességét. Az egyik új termék a termőföld vásárlási hitelcsalád, amely minden helyzetre megoldást kínál.

A Takarékbank az ügyfelek számát és a kihelyezett hitelállományt tekintve is a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon, több területen pedig piacvezető. A közelmúltban elindult új üzletág nemcsak modern kiszolgálással, de korszerű termékekkel is jelentkezik. Ennek keretében bevezetik a "Barázda" elnevezésű termőföldvásárlási hitelcsaládot, amely kapcsán háromféle megoldás közül választhat az ügyfél.
Az első konstrukción belül lehetőség nyílik a magánszemélyek közötti adásvétel keretében konkrét termőföld vásárlási ügylet finanszírozására, oly módon, hogy bizonyos feltételek megléte esetén az ügyfél gyorsított eljárás keretében tudja a terméket igénybe venni.
Újításnak számít a földvásárlási hitelkeret, amelyet olyan termelőknek ajánlanak, akik rendszeres földvásárlók a piacon, szeretnének termőföldet vásárolni, de még nem tudják pontosan hol és mennyiért. Ez a konstrukció biztosítja, hogy az ügyfél a banki döntéssel a háta mögött bármikor ajánlatot tehessen az eladó földekre. Az ügyfélnek a későbbiekben már csak a folyósítást kell kérnie a megvásárolni kívánt földterületekre még a hatóságilag elfogadott adásvételi szerződés létrejötte előtt.
A harmadik konstrukció a klasszikus egyedi földhitel, amikor a bank a teljes gazdálkodás vizsgálata után hitelezi meg a gazdálkodót egy konkrét termőföld vásárlási ügylet finanszírozására. Ez a hitel igényelhető NHP FIX konstrukció keretében is.
Mindhárom termék felhasználható a Földtörvényben meghatározott, az ingatlan-nyilvántartás szerint szántó, gyümölcs, szőlő, kert, rét, legelő (gyep) megvásárlására.
A Takarékbank célja, hogy a hazai gazdálkodói kör teljes szolgáltatást kapjon. A forgóeszköz-szükségletet az Agrár Széchenyi Kártya program, a normatív támogatások előfinanszírozása biztosítja, a beruházási oldalon a telephelyfejlesztés, géplízing és a termőföldhitelezés a legfontosabb szolgáltatás. A nagyobb ügyfeleknek ezentúl is egyedi ajánlatokat kínál a pénzintézet, amely a közeljövőben létrehoz egy prémium agrár- és élelmiszeripari csoportot is, ahol extra szolgáltatásokat nyújt a partnereknek.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?