2020. február 24. hétfő Mátyás

Hírek - Föld

Állami földeladások: mire kellene várni?

Nem merül fel semmilyen alkotmányos aggály azzal kapcsolatban, hogy az állam értékesíti szántóterületei egy részét – jelentette ki Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára. Az ellenzéki pártok viszont az Alkotmánybírósághoz fordulnak az állami földek tervezett értékesítése miatt.
 
 

Nincs mire várni az állami szántóföldek egy részének értékesítésével, mert az eladás nem alaptörvény ellenes – szögezte le Bitay Márton Örs az M1 műsorában. Az ellenzéki parlamenti pártok - a Jobbik, az MSZP és az LMP – viszont az állami földek tervezett eladása miatt az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása a gazdáknak a Földet a Gazdáknak Program folytatásaként. Az államtitkár szerint az ellenzéki pártok azt próbálják támadni, hogy „a magyar termőföld a magyar gazdák kezébe kerüljön”. A Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosítását kétharmados törvény szabályozza, amelyet annak idején a Jobbik és az LMP is megszavazott, a már több éve hatályban lévő jogszabály ellen nem volt semmilyen alkotmányossági panasz. "Ettől a törvénytől pedig egy jottányit sem térünk el, így kíváncsian várnám, hogy milyen aggály merülhet fel egyáltalán ezzel a programmal kapcsolatban" – jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu