Áttörés jöhet a globális mezőgazdaságban: ezt sok gazdának meg kell lépnie

Áttörés jöhet a globális mezőgazdaságban: ezt sok gazdának meg kell lépnie

agrarszektor.hu
A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója globális szén-dioxid-gazdálkodási programot indít, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy csökkentsék CO2-kibocsátásukat. A mezőgazdaság a globális CO2-kibocsátás mintegy 20%-áért felelős, ezért a szén-dioxid-hatékonyság szempontjából jobb mezőgazdasági gyakorlatok jelentősen hozzájárulhatnak az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A BASF olyan programot hoz létre, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy nyomon kövessék a CO2-kibocsátást csökkentő intézkedéseiket, és jobban kihasználhassák azok előnyeit. A vállalat ezzel is hangsúlyozza, hogy igyekszik hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez. A globális szén-dioxid-gazdálkodási program a BASF Mezőgazdasági megoldások divíziójának arra irányuló kötelezettségvállalását fogja támogatni, hogy 2030-ig 30%-kal csökkentse az egy tonna terményre jutó szén-dioxid-kibocsátást a búza, a szója, a rizs, a repce és a kukorica esetében. A BASF 2022-től kezdődően szakaszosan indítja el a programot - olvasható a BASF közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A globális szén-dioxid-gazdálkodási program a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat támogatja, és elősegíti a BASF portfóliójának minél előnyösebb felhasználását a gazdák körében. Ez a vetőmagoktól, illetve az innovatív kémiai és biológiai növényvédő szerektől kezdve a digitális gazdálkodásig és a műtrágyakezelési megoldásokig számos területet lefed. A programot a fejlesztések irányítására és értékelésére szolgáló fenntarthatósági eszközök fogják erősíteni, amelyek segítik a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak a fenntartható gazdálkodási gyakorlatuk során. A program abban fogja támogatni a gazdálkodókat, hogy csökkentsék a gazdaságon belüli kibocsátásokat, és növeljék a talaj szénlekötését. Ezen túlmenően a BASF ki fogja építeni azt a globális keretrendszert, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy elismert tanúsítóktól szén-dioxid-krediteket szerezzenek, amely a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére tett erőfeszítéseik eredményeként második bevételi forrást jelent majd.

EZ IS ÉRDEKELHET

A gazdálkodók fontos szerepet játszanak az üvegházhatású gázok nulla nettó kibocsátásának elérésében és a globális felmelegedés visszafogásában. A BASF programja holisztikus megközelítést alkalmaz a nagyobb hozam elérése érdekében, és még jobban támogatja a gazdálkodókat abban, hogy rugalmasabbá tegyék a mezőgazdasági műveleteket és növeljék a termelékenységet.

Globális szén-dioxid-gazdálkodási programunk elindítása a fenntartható mezőgazdaság iránti szilárd elkötelezettségünk bizonyítéka. Az egész világon lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy növeljék a talaj egészségét, csökkentsék a kibocsátást, megkössék a szén-dioxidot, és egyúttal jutalmat kapjanak az éghajlatváltozás elleni küzdelem során tett fenntarthatósági erőfeszítéseikért  

- fejtette ki Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások elnöke.

EZ IS ÉRDEKELHET

A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója a közelmúltban megkezdte első többéves szabadföldi kísérleteit. Ezek a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokra, illetve a szén-dioxid talajban történő megkötésére összpontosítanak, és az a céljuk, hogy már a gazdaság szintjén csökkentsék a kibocsátásokat. A kísérletek eredményei olyan ajánlatokhoz kidolgozásához fognak vezetni, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy a xarvio® platform digitális gazdálkodásban kínált előnyeit, valamint a vállalat nemzetközileg elismert fenntarthatóságértékelő eszközét, az AgBalance®-ot az adatok értékelésére és a fenntarthatóság javítását célzó megalapozott döntések meghozatalára használják.

Címlapkép forrása: BASF

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?