2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Föld

Kétmilliárdos zártkerti programot indít a kormány

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány. A programot a környezet védelme, a külterületeken folytatott szőlő- és gyümölcstermesztés fennmaradása, a vidéki tájfenntartás és a zártkerti ingatlanokon fennmaradt genetikai sokféleség megőrzése érdekében kívánják beindítani.
 
 

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a földművelésügyi miniszternek a zártkerti ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő pályázatok, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma elősegítésére szeptember 30-ig el kell indítania a programot, az erre biztosított források felhasználásáról pedig kétévenként - első alkalommal 2019. december 31-ig - kell beszámolnia a kormánynak.

A földművelésügyi miniszter a zártkerti program pályázatainak kiírásához idén 2 milliárd forint összegben vállalhat kötelezettséget, amit a nemzetgazdasági miniszter köteles biztosítani jövőre. A program folytatásához 2019-től a nemzetgazdasági miniszter évente 2 milliárd forintot biztosít a kormányhatározat szerint.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó