2020. február 29. szombat Albin

Hírek - Föld

Ki örökölhet ezután Magyarországon földet?

Újabb jelentős átalakulás előtt áll a hazai földszabályozás, és több fontos jogszabály-változtatási elképzelés még az idén, illetve a jövő év első felében az Országgyűlés elé kerülhet. A Portfolio november 28-29-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáján az is kiderülhet, hogyan változhatnak meg a földöröklési és földadásvételi szabályok, illetve mi lesz az úgynevezett osztatlan közös földtulajdonok sorsa?
 
 

Az idén hivatalba lépett kormány egyik legfontosabb célként jelölte meg, hogy a mezőgazdasági versenyképesség javítása érdekében változtatni kell a birtokpolitikai szabályozáson. Kiemelt témává vált az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetése, de várhatóan napirendre kerül a földadásvételekkel kapcsolatos szabályozás módosítása is.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A Portfolio november 28-29-i siófoki Agrárszektor Konferenciáján terítékre kerül az is, hogy a földszabályozási változások mennyire érinthetik a földöröklési előírásokat. Szó van ugyanis arról, hogy a további birtokaprózódás megakadályozása érdekében korlátozni kellene, kik és milyen feltételekkel örökölhetnének magyarországi földterületeket.

A konferenciával kapcsolatos regisztrációs és jelentkezési feltételek ide kattintva is elérhetők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu