2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Föld

Ki örökölhet ezután Magyarországon földet?

Újabb jelentős átalakulás előtt áll a hazai földszabályozás, és több fontos jogszabály-változtatási elképzelés még az idén, illetve a jövő év első felében az Országgyűlés elé kerülhet. A Portfolio november 28-29-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáján az is kiderülhet, hogyan változhatnak meg a földöröklési és földadásvételi szabályok, illetve mi lesz az úgynevezett osztatlan közös földtulajdonok sorsa?
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az idén hivatalba lépett kormány egyik legfontosabb célként jelölte meg, hogy a mezőgazdasági versenyképesség javítása érdekében változtatni kell a birtokpolitikai szabályozáson. Kiemelt témává vált az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetése, de várhatóan napirendre kerül a földadásvételekkel kapcsolatos szabályozás módosítása is.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A Portfolio november 28-29-i siófoki Agrárszektor Konferenciáján terítékre kerül az is, hogy a földszabályozási változások mennyire érinthetik a földöröklési előírásokat. Szó van ugyanis arról, hogy a további birtokaprózódás megakadályozása érdekében korlátozni kellene, kik és milyen feltételekkel örökölhetnének magyarországi földterületeket.

A konferenciával kapcsolatos regisztrációs és jelentkezési feltételek ide kattintva is elérhetők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu