2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Föld

Nehéz eladni a telkeket

Csongrád megyében gyakorlatilag eladhatatlanok a földek a belvíz miatt, ha még is sikerül vevőt találni rájuk akkor is csak 40-50%-kal olcsóbban értékesíthetők. A tanyák közül is csak azokat lehet eladni, melyek könnyen megközelíthetők, és téglából épültek.
 
 

Függetlenül attól, hogy többen szeretnének földet vásárolni, mint amennyi jelenleg elérhető a piacon, komolyan meg kell fontolnia annak, aki értékesíteni akarja belvizes területeit, hiszen komoly veszélye van annak, hogy számára kedvezőtlen lesz a végkifejlett. A föld ára gyakorlatilag egyforma az egész megyében, nagyjából 800 ezer és 1 millió forint közé tehető. Ezzel szemben a belvizes tanyák gyakorlatilag értékesíthetetlenek.

A rossz műszaki állapotú, illetve régebbi építésű tanyákat szinte lehetetlenség gazdaságosan értékesíteni, függetlenül attól a ténytől, hogy rengeteg fővárosi szeretne befektetés szerűen ingatlanhoz jutni a környéken. Az árak 7–8 millió között vannak, ez attól is függ, mennyi földterület jár az épületekhez – mondta a Délmagyarnak Csanádi Kata, az Otthon Centrum szegedi irodavezetője.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu