2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Új traktorflották lephetik el a magyar földeket: ez áll a háttérben

agrarszektor.hu
Felélénkítheti az agrárgépek piacát és a lízingpiacot, valamint korszerűbb gépparkot hozhat a piaci szereplőknél egy új állami támogatás - közölte a Magyar Lízingszövetség. Új mezőgazdasági gépek, például traktorok vásárlásához igényelt finanszírozás esetében ugyanis az Agrárminisztérium friss rendelete szerint a kamatok 50 százalékára kérhető támogatás.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kedvező lehetőséget kapnak az agrárvállalkozások: állami támogatással igénybe vehető lízingfinanszírozással korszerűsíthetik a gépparkjukat egy április végén megjelent agrárminisztériumi rendelet eredményeként - írja közleményében a Magyar Lízingszövetség. A jogszabály szerint, a feltételeknek megfelelő agrárvállalkozások új gépek, például új traktorok beszerzésére kötött lízingkonstrukcióhoz kaphatnak lízingdíj-támogatást, amely a kamattartalom 50 százalékáig terjedhet. A Magyar Nemzeti Bank NHP Fix programjában elérhető konstrukciókra is vonatkozik a támogatás, fontos feltétel azonban, hogy a kamattámogatás az év végéig megkötött lízingszerződésekhez igényelhető - olvasható a közleményben

EZ IS ÉRDEKELHET
A Magyar Lízingszövetség szerint a minisztériumi rendelet alapján igényelhető támogatás nagyobb mozgásteret nyújt a vállalkozásoknak új agrárgépek, például traktorok beszerzéséhez. A lízingcégek arra számítanak, hogy sok agrárvállalkozás éppen az állami támogatás miatt él majd a lízingfinanszírozás lehetőségével és az új gépek segítségével a korábbinál hatékonyabb, versenyképesebb cégekké válhatnak. 

A támogatás élénkülést hozhat a mezőgazdasági gépek finanszírozásában, amely egyébként a magyar lízingpiacon belül évek óta az egyik legstabilabb szegmens. 2018-ban az agrárgépek beszerzésére 82 milliárd forintot helyeztek ki a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, ami éves szinten 14 százalékos emelkedésnek felel meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31