2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Újra Kelet-magyarországi Agrárfórum és Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny

Újra Kelet-magyarországi Agrárfórum és Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny (x)

agrarszektor.hu
Két év kihagyás után újra megnyitja kapuit Hajdúböszörményben a Kelet-magyarországi Agrárfórum és a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny rendezvénysorozata.

A szervező a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint két évvel a covid után, a háború- és az aszály sújtotta időszakban is talpon maradni és újra megrendezni a traktorhúzó versenyek látványos vetélkedőjét.

Hajdúböszörmény, a több mint négyszáz éves hajdúváros történelmi múltja és a több mint hatszáz éves város mezővárosi múltja biztos alap a Hajdúság ezen seregszemléjének. A hajdúvárosok gazdagsága, híres szántóföldjei, megannyi termelője és gazdálkodója óriási gazdasági erő és lehetőség az itt élőknek és az ide befektető vállalkozóknak.

A hét hajdúváros összefogásán túl a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület szeretne lelkes és jó gazdája lenni e rendezvénysorozatnak. 2022. augusztus 12. és 14. között egy igazi agrárfesztivál, egy igazi poros, zajos hétvége valósul meg, Magyarországon egyedülálló módon. A helyi föld és a tractor pulling kötelez minket arra, hogy egy színvonalas rendezvényt szervezzünk. Az itt élő cégek, mezőgazdasági vállalkozások, az Agrárkamara, az Agrárminisztérium, a helyi szakközépiskola és több ezer érdeklődő lesz részese a Hajdúságnak ezen a hétvégén.

Augusztus 12-én a Kelet-magyarországi Agrárfórum négy szakmai szekcióban, mintegy húsz előadóval és vitapartnerrel próbálja meg a mezőgazdaság, az agrárszektor és az előttünk álló problémák halmazát rendezni, abban eligazodni és a jövőnk boldogulását megtalálni. A helyszín a Széchenyi István Szakképző Iskola, a Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós utca 3. szám alatti ingatlan-együttes, kiváló terep a szakképzéstől, a felnőttképzésig, a konferenciától, a traktorhúzásig.

Augusztus 13-án, szombaton és augusztus 14-én, vasárnap 9:00 órától várjuk a traktorhúzás kedvelőit és érdeklődőit. Kelet-Európában egyedülálló módon sikerült egyesületünknek, az Európai Traktorhúzó Szövetség tagjaként a "mezőgazdaság forma-1-ét", a traktorhúzó versenyeket városunkba hozni. Négy európai országból mintegy 12 csapatot fogadunk, akik több nagy versenykategóriában mutatják be ügyességüket, erejüket és látványukat.

A megszokott kiállítások menetét felborítva egy dinamikus, zajos és látványos hétvégét teremtünk, ahol a tractor pulling, a világ legerősebb motorsportja a rendezvény fő attrakciója.

Ez évben egyesületünk alapító tagjai, a leglelkesebb helyi lokálpatrióták és cégek vezetői, különösen a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft., a Nagév Kft. és a Formula-GP Kft. vezetői, dolgozói hatalmas energiákat mozgattak meg, hogy az augusztusi hétvége sikeres legyen.

A szakmai előadások és tractor pulling mellett egyedülálló látványosság az augusztus 12-ei, pénteki traktorkarnevál, amely a város nagykörútján vonul végig és a Bocskai téren lelátókról az idelátogatók és a lakosok csodálhatják meg a felvonuló versenytraktorokat, a veterán traktorokat, a gazdák által használt legújabb erőgépeket és a csodálatos kamionokat.

A tractor pulling a motorok erejétől, azok hihetetlen hangjától és a fantasztikus látványától lesz igazán izgalmas, a szakmai előadások pedig a nagyszerű helyi gazdálkodóktól, cégvezetőktől és előadásaiktól lesz igazán sikeres.

Várunk minden kedves érdeklődőt, a gazdákat és a földet szerető embereket, az idelátogató vendégeket erre a nagyszerű böszörményi hétvégére.

www.traktorhuzas.hu


Dr. Ficsor László
egyesületi elnök

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31