Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

agrarszektor.hu
Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai Agro-Tipp Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 209 millió forintos támogatásával. A projekt befejezése november elejére várható.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A cég mintegy félmilliárd forintos beruházáshoz használta fel a támogatást. A 934 négyzetméteres csarnokban 600 négyzetméteres műhelyt alakítottak ki, targoncákat, híddarukat vásároltak, 60 kilowatt teljesítményű napelemet és kamerarendszert telepítettek - közölte Rikkert Zsolt ügyvezető igazgató. A létesítmény az eddigi ezer négyzetméteres raktár és 280 négyzetméteres szerviz mellé épült, a projekt várhatóan november elején fejeződik be.

Az 1996-ban alapított Steyr, Case, McCormick traktorokat forgalmazó és szervizelő, húszfős vállalkozás évente 50-90 traktort értékesít, és 2022-ben ötmilliárd forint nettó árbevétel mellett 691 millió forint adózott eredményt ért el. A cégvezető közlése szerint az idén az árbevétel várhatóan a tavalyi 60 százaléka lesz, részben az alacsonyabb terményárak okozta vásárlóerő-csökkenés miatt.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?