Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

agrarszektor.hu
Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai Agro-Tipp Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 209 millió forintos támogatásával. A projekt befejezése november elejére várható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A cég mintegy félmilliárd forintos beruházáshoz használta fel a támogatást. A 934 négyzetméteres csarnokban 600 négyzetméteres műhelyt alakítottak ki, targoncákat, híddarukat vásároltak, 60 kilowatt teljesítményű napelemet és kamerarendszert telepítettek - közölte Rikkert Zsolt ügyvezető igazgató. A létesítmény az eddigi ezer négyzetméteres raktár és 280 négyzetméteres szerviz mellé épült, a projekt várhatóan november elején fejeződik be.

Az 1996-ban alapított Steyr, Case, McCormick traktorokat forgalmazó és szervizelő, húszfős vállalkozás évente 50-90 traktort értékesít, és 2022-ben ötmilliárd forint nettó árbevétel mellett 691 millió forint adózott eredményt ért el. A cégvezető közlése szerint az idén az árbevétel várhatóan a tavalyi 60 százaléka lesz, részben az alacsonyabb terményárak okozta vásárlóerő-csökkenés miatt.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?