Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

agrarszektor.hu
Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai Agro-Tipp Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 209 millió forintos támogatásával. A projekt befejezése november elejére várható.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A cég mintegy félmilliárd forintos beruházáshoz használta fel a támogatást. A 934 négyzetméteres csarnokban 600 négyzetméteres műhelyt alakítottak ki, targoncákat, híddarukat vásároltak, 60 kilowatt teljesítményű napelemet és kamerarendszert telepítettek - közölte Rikkert Zsolt ügyvezető igazgató. A létesítmény az eddigi ezer négyzetméteres raktár és 280 négyzetméteres szerviz mellé épült, a projekt várhatóan november elején fejeződik be.

Az 1996-ban alapított Steyr, Case, McCormick traktorokat forgalmazó és szervizelő, húszfős vállalkozás évente 50-90 traktort értékesít, és 2022-ben ötmilliárd forint nettó árbevétel mellett 691 millió forint adózott eredményt ért el. A cégvezető közlése szerint az idén az árbevétel várhatóan a tavalyi 60 százaléka lesz, részben az alacsonyabb terményárak okozta vásárlóerő-csökkenés miatt.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?