Ilyet még nem láttál: így spórolnának az üvegházakban az élelmes svájciak

Ilyet még nem láttál: így spórolnának az üvegházakban az élelmes svájciak

agrarszektor.hu
Az üvegházi munka egyszerre fárasztó és időigényes. A Floating Robotics ETH cég szedőrobotja azonban képes lehet arra, hogy átvegye a különösen unalmas és ismétlődő feladatokat, ezzel tehermentesítve az emberi szedőket. A robotot jelenleg a svájci Hinwilben található Beerstecher AG-nál tesztelik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Hinwilben található Beerstecher AG üvegházában a munka igényes: a 80%-os páratartalom és az akár 35 Celsius-fokos hőmérséklet miatt az ott dolgozók nagyon hamar kimerülnek. A hinwili családi vállalkozásnak ezért kihívást jelent, hogy megfelelő munkaerőt találjon és tartson meg a zöldségtermesztéshez. Ezekre a problémákra adhat választ a Floating Robotics ETH cég szedőrobotja - írta meg a Future Farming. A cég szerint a gép automatizálhatja az olyan létfontosságú feladatokat, mint a zöldségek lombtalanítása, betakarítása és dobozolása.

A robot elsősorban a megerőltető és ismétlődő tevékenységeket veszi át, így a munkatársaink a kreatív és kritikus gondolkodásmódot igénylő, igényesebb feladatokra koncentrálhatnak

- magyarázta Bianca Curcio, aki a Beerstecher üvegházában a termelés irányításáért felelős.

Bár a robot még csak kísérleti fázisban van, Bianca Curcio szerint állandó szerepet fog játszani a Beerstecher AG gyártási folyamatában. A robotot az ETH Zürich Robotic Systems Lab (RSL) mérnökei és diákjai fejlesztették ki. Salman Faraji vezetésével 2023-ban alapították meg a Floating Robotics nevű céget azzal a céllal, hogy a komissiózó robot mögött álló technológiát piacra dobják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?