A John Deere meglépte: ilyen gépek jelenhetnek meg a földeken hamarosan

A John Deere meglépte: ilyen gépek jelenhetnek meg a földeken hamarosan

agrarszektor.hu
A texasi Houstonban megrendezett Commodity Classic kiállításon mutatta be legújabb modelljeit a John Deere. Az eseményen nemcsak az új S7-es kombájnok debütáltak, de az amerikai gépgyártó 9RX-es traktorsorozata is három modellel bővült. A gyártó mind a kombájnokba, mind a traktorokba számos precíziós és kényelmi funkciót intergrált.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Commodity Classic kiállításon rántotta le a leplet a John Deere új kombájncsaládjáról. Az S7 jelzésű modellek a gyártó közlése szerint a legújabb generációs JDX motorokkal vannak felszerelve, amelyek minden betakarítási körülmény között jó teljesítményt nyújtanak - olvasható a Future Farming oldalán. Az új S7-es kombájnok kirakodócsigája is rendelkezik a fülkéből vezérelhető, állítható kiöntőcsővel a pótkocsi könnyebb és pontosabb feltöltése érdekében. Az S7 kombájnok több választható technológiai csomagban lesznek elérhetőek, amelyek olyan automatizálási megoldásokat tartalmaznak, mint a betakarítási beállítások automatizálása, vagy az a prediktív rendszer, amely több különböző forrásból érzékeli a termést, beleértve a műholdas biomassza-térképeket és az automatizálási kamerák élő visszajelzéseit, ezt használva a betakarítandó termés magasságának, és a betakarítás sebességének valós idejű szabályozására.

Új fülke és integrált precíziós mezőgazdasági képességek

Az új kombájncsalád vezetőfülkéje lényegében megegyezik a zászlóshajó X9-es modellével, és a jelenlegi legmodernebb megoldásokkal van felszerelve. Emellett egy új, nagy felbontású sarokoszlopos kijelzővel, ami felhasználóbarát kezelőfelülettel és a kombájn teljesítményének digitális kijelzésével javítja a kezelői élményt. A beépített vevőegység kivételes jelstabilitást és 2,5 cm-es pontosságot biztosít. Az integrált precíziós mezőgazdasági képességeket a JDLink egészíti ki, amely kétirányú kapcsolatot biztosít a termény- és gépadatok automatikus feltöltéséhez a John Deere saját felületére, valamint a valós idejű távfelügyelethez. Ez a kapcsolódási lehetőség elengedhetetlen a betakarítás alatti üzemidő maximalizálásához.

Az X9 kombájnok frissítéseit is bemutatták a Commodity Classic rendezvényen. A 2025-ös modellévtől kezdődően a John Deere zászlóshajójának számító kombájnok az S7-es modellekkel bevezetett összes betakarítás-automatizálási funkciót is kínálni fogják. Emellett az S7 és T sorozatból már ismert gabonaérzékelő technológia mostantól az összes X9 kombájnmodellben is elérhető lesz.

A traktorok terén is voltak új bemutatkozók

A John Deere a rendezvényen a traktorok terén is bemutatott néhány újdonságot: három új modellel bővítették a 9RX sorozatot. A gyártó szerint ezek a traktorok kiemelkedő teljesítménnyel, még magasabb kezelői kényelemmel és a legújabb precíziós alkalmazásokkal rendelkeznek, valamint 3 m-es szállítási szélességgel, mellyel jól alkalmazkodik az európai és a FÁK-országainak piacaihoz is.

Az új modellek legnagyobb teljesítménye elérheti a 913 lóerőt is, míg a hidraulikarendszer és vezérlése szükség esetén további 40 lóerőt képes biztosítani. A traktorokba teljesen mechanikus áttételű sebességváltó került, amelyhez automatikus terhelészebályozás is tartozik. Bár az új 9RX traktorok nagyobb össztömeggel rendelkeznek, a talajnyomás továbbra is alacsony maradt. Az új modellek megnövelt alapterületű fülkét kaptak, amely kialakításánál külön odafigyeltek a zaj- és a káros rezgések csökkentésére, de egyéb kényelmi funkciókkal is rendelkeznek, mint például a jobb irányíthatósággal és a nagy képátmérőjű, illetve nagy felbontású kijelzővel.

Az új modelleknél az alapfelszereltség része a JDLink vezeték nélküli adatkommunikációs rendszer, a tábladokumentáció, valamint az adatszinkronizálás, melyek növelik a gépüzemeltetés és gazdálkodás hatékonyságát. A gyártó saját online felülete pedig megteremti a kapcsolatot a gépek, a gépkezelők és a táblák között, lehetővé teszi az adatok importálását, illetve a szolgáltatóval történő megosztását.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?