Itt a lista: ők most Európa legnagyobb mezőgazdasági gépgyártói

agrarszektor.hu
A traktorgyártókon és a teleszkópos járműgyártókon kívül a francia Terre-net összegyűjtötte Európa legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóit. A múlt évben 4,7 milliárd eurós forgalmat bonyolított a kilenc vállalat összesen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mielőtt felsorolnánk a 9 legnagyobb forgalmú európai gépgyártót, teszünk egy kis kitértőt: a piaci várakozások 2019-re optimisták. A mezőgazdaságban a befektetési hajlandóság megmaradt, annak ellenére, hogy a 2018-as szárazság Közép-Európában nem értintette jól a szektort. Néhány exportpiac, a politikai változások és a kereskedelmi háborúk jelentik azokat a bizonytalansági tényezőket, amelyek miatt nehéz megjósolni, milyen évet zárunk - mondta a Terre.net-nek Christian Dreyer, az Amazone igazgatója.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

2018-ban ők a legnagyobb forgalmú gyártók:

Kuhn
A Kuhn-csoport a legnagyobb: 2018 év végére 1 043 millió eurós forgalmuk volt (2017-ben 966 milliós), ami 8%-os növekedést jelent. Egyébként az emelkedés lassulást mutat, az előző években előfordult 13,2%-os bővülés is. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy többségbe kerülhessenek az agrárgépek piacán.


Exel
Az Exel-csoportnál a forgalom a 2017/18-as pénzügyi évben 839,1 millió euró volt, 35,1 millió euróval kevesebb az egy évvel korábbihoz képest. A 2016/17-es év különlegesen kimagasló volt a cégnél, a betakarító gépek és a permetezőgépek piacán, Franciaországban. Hozzájuk tartozik a Berthoud, amelyik több mint 100 éve állít elő jó minőségű, nagy pontossággal dolgozó szántóföldi permetezőgépeket, és a Holmer, amely a cukorrépa-betakarítógépeket gyárt.

Krone
Annak ellenére, hogy a mezőgazdasági és ipari gépek piacán nem kis nehézségek tapasztalhatók, a Krone a 2017/18-as kereskedelmi évben rekordot ért el, 2,1 milliárd eurós forgalommal. Ez kicsit magasabb, mint az előző év (1,9 milllárd euró). Globálisan, a 2017/18-as kereskedelmi év folyamán 642,3 millió eurós forgalmat értek el, ami az előző évhez képest 10,2%-os emelkedést jelent. A cégcsoport egyébként mindenfajta gépet gyárt, ami a mezőgazdasághoz szükséges, a digitális kijelzős minikütyüktől az aratógépekig.


Amazone
2018-ban elérték a vállalásaikat, a rendkívül rossz időjárási körülmények ellenére. 481 millió eurós forgalmat hoztak össze, ami 5,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Kverneland
A Kverneland 2014 óta nem kommunikálja a forgalmát, amióta a Kubotát felvásárolták. Akkor 497 millió eurós forgalmuk volt. A Kubota is úgy döntött, hogy nem tárja a nyilvánosság elé az eredményeit, annyit tudunk róluk, hogy a 256 milliárd yen körüli forgalmuk volt Európában.

Horsch
"402 millió eurós forgalommal Horsch Maschinen vállalat új rekordot állított fel" - mondta nemrég Robert Dorsemagen, a Horsch France igazgatója. A rekord egyszerre több tényezőnek köszönhető: a cég beruházásokat hajtott végre szinten minden területen, a gyártástól a kutatás-fejlesztésen át az ügyfélszolgálatig.


Lemken
2018-ban a családi cég 380 milliós forgalmat ért el, ami 6%-os növekedés az előző évhez képest. A vállalat szinte mindenféle gépet gyárt, a permetező gépektől az aratógépekig.

Pöttinger
Szintén családi cégként az osztrák Pöttinger rekordot ért el, 354 millió eurós forgalommal a 2017/18-as évben, ami 15%-os növekedés az előző évhez képest. A vállalkozás, amellett, hogy mindenféle földmegmunkáló gépet gyárt, maga is folytat mezőgazdasági tevékenységet.

Maschio Gaspardo

2018-ban a Maschio Gaspardo 333 millió eurós forgalmat zárt, ami 15%-os növekedés. Mindezt csak az EU-ne belül érték el. Franciaországban nőtt a forgalmuk a legjobban, 25%-kal.


Väderstad
A svéd cégcsoport, amely Magyarországon is forgalmazza a vető- és talajművelő gépeit, 300 millió eurós forgalmat bonyolított 2018-ban. Ez 10%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A nettó nyereség 11,8 millió euróra rúg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58