Okosabb, erősebb, szebb!

Okosabb, erősebb, szebb! (x)

agrarszektor.hu
Három új Fendt széria mutatkozik be: 200 Vario, 200 VFP és 300 Vario (Gen4)
Fendt 300 Vario (Gen4)

A 2020-ban megjelent három új Fendt széria, a 200 Vario, a 200 VFP speciális keskeny nyomtávú, és a 300 Vario (Gen4) igazi újdonságot jelentettek.

Mindhárom szériába beépítésre került egy új motorvezérlő szoftver (Fendt DynamicPerformance), mely kb 10 LE többletteljesítményt kínál - akkor, amikor arra szükség van. Ez az új rendszerben - ellentétben a közismert Boost-teljesítménynöveléssel - a traktor álló helyzetében éppúgy rendelkezésre áll, mint szállítás vagy szántás közben, amikor nincs szükség a TLT-re.

Fendt 300 Vario (Gen4) menetkar és 3L joystick

 

Fendt 300 Vario (Gen4) fülkebelső

A három széria vezetőfülkéjébe kicsit eltérő módon ugyan, de bekerült a FendtONE kezelőrendszer, amely az új kezelőelemek (pl. multifunkcionális joystick, 3L-joystick, navigációs joystick, 1 ill. 2 darab 12"-os terminál) mellett az áthelyezhető kezelőelemekkel igazi újdonság a traktor és munkagéppiacon is.

E megújult szériák alkalmasakká váltak a SMART Farming megoldások teljes körű használatára ilyen kis méretekben. Az automata kormányzás mellett a munkaszélesség szakaszolás és a pozíciófüggő pl. permetlé kijuttatás szintén megoldható e gépekkel. A fordulóautomatika és a Contur Assistant ugyancsak elérhető. A FendtONE kezelőfelülettel teljes mértékben alkalmassá váltak e traktorok a gép-iroda közötti adatcserére, így az elvégzendő vagy elvégzett munka teljes dokumentálásának nincs akadálya.

Fendt 200 VFP

Valamennyi Fendt 200-as széria elektromos vezérlő szelepekkel rendelkezik a jövőben, ily módon a körönkénti térfogatáram pontosan szabályozható és az időzítő funkciók könnyen kiválaszthatók. Opcionálisan elérhető a terhelésszabályzott mellső emelőmű, így a talajnyomás a terminálon keresztül fokozatmentesen állítható, ami biztosítja az optimális talajkövetést, és pl. csökkenti a takarmány elszennyeződését, ha pl. egyenetlen terepen kaszál.
A sofőr "hűtőszekrényben" tárolhat italokat és az ételeket. Téli munkák során a kifinomult fűtési rendszer lábtérfűtéssel és tíz légbefúvó nyílással a lábtérben, a kormánytornyon és a fülke tetején növeli a munkavégzés kényelmét.
A "VF" traktorok vezetőfülkéjének levegőminősége a beépített új szűrőrendszerrel alkalmassá vált a por és vegyszerek gőzeinek kiszűrésére, majd a permetezés befejeztével terminálon keresztül e szűrési szint visszaállítható "normál" üzemre bármiféle szűrőbetét manuális cseréje nélkül.

Fendt 200 VFP szőlészeti munkában

A Fendt 200 VFP Vario teljes értékű munkagép-felszerelési “tereket" kínál a traktor elején, hátulján, valamint a két tengely között középen - mindkét oldalon - a felszerelt munkagépek számára.

A Fendt 314 Vario-ból ismert információs és szórakoztató csomag, telefon kihangosítóval ellátott 4.1-es hangrendszerrel és mélynyomóval külön rendelhető a Profi és a Profi+ felszereltségi szintek esetén.

E szériák bevezető áron már elérhetők Magyarországon is. A Fendt 200 VFP széria típusai legkorábban 2021. júliustól szállíthatók, de szüretre bizonyára minden gazda az új bor mellett e kiváló - Nyugat-Európában a borászok és gyümölcstermelők körében piacvezető - traktornak is örülhet, amennyiben időben megrendeli. A Fendt 300 Vario (Gen4) új széria bemutató traktorai már járják az országot. Próbálja ki mert megéri!

Fendt 200 VFP traktor

A Fendt traktorokról további információt az AXIÁL Kft. területileg illetékes gépértékesítő munkatársaitólkaphat, keresse őket bizalommal!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?