Itt a 100 milliós fejlesztés: ez sokat hozhat a magyar mezőgazdaságnak

Itt a 100 milliós fejlesztés: ez sokat hozhat a magyar mezőgazdaságnak

agrarszektor.hu
Az évek során folytatott kutatás-fejlesztés eredményeként létrejött egy magas szintű döntéstámogató adatgyűjtő rendszer, mely integrálja a kultúrnövények és károsítóik jellemzőit, valamint a környezeti tényezők hatásait. Sikeresen zárult az eKÖZIG Regionális Informatikai Szolgáltató Központ Zrt. 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00249 számú projektje, ami az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a ”Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című és 2020-1.1.2-PIACI KFI - őszi forduló pályázati programjának finanszírozásával valósult meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A program elnyert visszatérítési kötelezettség nélküli támogatása 102.747.476 Ft összegű. A projekt célja egy innovatív növényvédelmi (előrejelzési) szolgáltatás kifejlesztése volt. Az általunk kidolgozott rendszer segít megelőzni és kezelni az időjárás okozta szélsőségeket, elősegítve ezzel a gazdák hatékonyabb munkáját és a termelékenység növekedését - írja a FruitVeb.

A kutatás-fejlesztés során elért eredményeink valódi gyakorlati hasznot hozhatnak a mezőgazdasági szektor számára, és hozzájárulhatnak a fenntartható gazdálkodáshoz. Az eKÖZIG Zrt. továbbra is elkötelezett az innováció iránt és a mezőgazdaság fenntartható fejlődésén túl további területeken is hasznosítani kívánja a projektben elért tapasztalatait.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?