Télen sem kell lemondanod a balkonnövényekről: ezeket ültesd ki a hideg hónapokban

agrarszektor.hu
Nem kell lemondanunk télen sem a balkonnövényekről, hiszen több olyan is akad, amely jól bírja a hideget, és a leghidegebb hónapokat is simán átvészeli a szabadban. Összegyűjtöttük melyek ezek a télálló növények: akad közöttük olyan, amelyik a hidegben is folyamatosan virágzik, de örökzöldek közül is választhatunk a teraszunkra szép számmal.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Akadnak szép számmal olyan balkonnövények, amelyeket télen is kiültethetünk a teraszunkra, hiszen nagyon jól bírják a hideget. Vannak köztük olyanok, amelyek télen is szépen virítanak, de természetesen az örökzöldek között is találunk díszítő értékkel rendelkező fajokat. 

A télen virágzó kamélia 2-2,5 méter magasra növő cserje, és akár konténerben is nevelhető. Az erikát is elültethetjük ilyenkor, arra azonban figyeljünk, hogy jól szellőző, tőzeges talajba kerüljenek a növények. A kis télizöld egy kúszó cserje, amelyik az árnyékos, félárnyékos helyeket kedveli, és ráadásul Magyarországon őshonos. Az árvácska a tél egyik legszínesebb foltja, a kisvirágú árvácskát érdemes csoportosan ültetni, a nagyvirágú árvácskát azonban inkább egyesével palántázzuk. Az árvácskák egyébként a laza, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat kedvelik. 

Az örökzöldek közül érdemes kiemelni a cipruskát, amelynek ezüstszínű, örökzöld lombja a hideg hónapok alatt is díszít. A bokrok közül a babérmeggy, a tiszafa és a puszpáng azok, amelyek a téli hónapokat is jól viselik, nemcsak a kertben, de a teraszokon, ablakpárkányokon cserépbe ültetve is jól érzik magukat. A kúszó- és futónövények közül a borostyánfélék a legnépszerűbbek, amelyek egész évben képesek színt vinni a balkonunk és kertünk világába.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?