Télen sem kell lemondanod a balkonnövényekről: ezeket ültesd ki a hideg hónapokban

agrarszektor.hu
Nem kell lemondanunk télen sem a balkonnövényekről, hiszen több olyan is akad, amely jól bírja a hideget, és a leghidegebb hónapokat is simán átvészeli a szabadban. Összegyűjtöttük melyek ezek a télálló növények: akad közöttük olyan, amelyik a hidegben is folyamatosan virágzik, de örökzöldek közül is választhatunk a teraszunkra szép számmal.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Akadnak szép számmal olyan balkonnövények, amelyeket télen is kiültethetünk a teraszunkra, hiszen nagyon jól bírják a hideget. Vannak köztük olyanok, amelyek télen is szépen virítanak, de természetesen az örökzöldek között is találunk díszítő értékkel rendelkező fajokat. 

A télen virágzó kamélia 2-2,5 méter magasra növő cserje, és akár konténerben is nevelhető. Az erikát is elültethetjük ilyenkor, arra azonban figyeljünk, hogy jól szellőző, tőzeges talajba kerüljenek a növények. A kis télizöld egy kúszó cserje, amelyik az árnyékos, félárnyékos helyeket kedveli, és ráadásul Magyarországon őshonos. Az árvácska a tél egyik legszínesebb foltja, a kisvirágú árvácskát érdemes csoportosan ültetni, a nagyvirágú árvácskát azonban inkább egyesével palántázzuk. Az árvácskák egyébként a laza, jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat kedvelik. 

Az örökzöldek közül érdemes kiemelni a cipruskát, amelynek ezüstszínű, örökzöld lombja a hideg hónapok alatt is díszít. A bokrok közül a babérmeggy, a tiszafa és a puszpáng azok, amelyek a téli hónapokat is jól viselik, nemcsak a kertben, de a teraszokon, ablakpárkányokon cserépbe ültetve is jól érzik magukat. A kúszó- és futónövények közül a borostyánfélék a legnépszerűbbek, amelyek egész évben képesek színt vinni a balkonunk és kertünk világába.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?