Kipusztíthatatlan növények a kertben: ezek a zord körülmények között is virágoznak

agrarszektor.hu
Nem mindenkinek adatott meg a kertjében az egészséges, jó minőségű talaj, és habár különböző praktikákkal lehet javítani a termőföld állapotán, nem feltétlenül szükséges. Számtalan olyan dísznövény létezik ugyanis, amelyek kevés gondozás mellett, a zordabb körülmények között is jól érzik magukat, és virágoznak. Összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek még a rossz talajban is pompázni fognak a kertünkben.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Alapvetés, hogy a megfelelő minőségű talaj elengedhetetlen ahhoz, hogy a növények jól érezzék magukat, nem mind igényli azonban feltétlenül - írja a balconygardenweb.com. Akadnak ugyanis olyan dísznövények, amelyek a zordabb körülmények között, a rosszabb állapotú termőföldben is jól érzik magukat. Most megmutatjuk, melyek ezek.

1. Sétányrózsa, másnéven színváltóvirág

Botanikai név: Lantana camara. A sétányrózsa egyáltalán nem igényli a jó talajokat, sőt, egyáltalán nem válogatós a talajok tekintetében. A gondozása során mindössze arra kell figyelni, hogy ne öntözzük túl, és akkor garantáltan sokáig fog virágozni.

2. Meténg

Botanikai név: Vinca minor. A meténg egy örökzöld évelő, gyönyörű virágokkal és lombozattal. Ráadásul a szegény talajban is gond nélkül fejlődik és virágzik. 

3. Kokárdavirág

Botanikai név: Gaillardia x Grandiflora. Ez a lágyszárú évelő jól érzi magát a rosszabb minőségű talajokban is. Ugyanakkor ha azt szeretnénk, hogy minél több virágot hozzon, figyeljünk arra, hogy kapjon elég szerves anyagot és trágyát. 

4. Pimpó

Botanikai név: Potentilla. A pimpó nagyon jól bírja a meleget, tavasszal csodásan díszít sárga virágaival. Egy lassan növekvő cserjéről van szó, amely még a szegényebb talajokon is jól fejlődik. 

5. Pillangóvirág

Botanikai név: Cosmos. A pillangóvirág szereti a semleges, 6-8 közötti pH-jú talajt, de rossz minőségű talajban is nagyon jól fejlődik. Ha azt szeretnénk, hogy minél több virágot hozzon, akkor figyeljünk arra, hogy kapjon megfelelő mennyiségű szerves anyagot.

6. Kamilla

Botanikai név: Matricaria recutita. A kamillát senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy nagyon népszerű gyógynövényról van szó, apró, illatos virágokkal. A kamilla a jó vízáteresztő képességű, homokos-agyagos talajokat szereti, de a rosszabb termőföldben is jól érzi magát, és könnyedén termeszthető.

7. Záporvirág

Botanikai név: Gazania. A záporvirág egyátlalán nem "finnyás" a talajok tekintetében, mindössze a megfelelő vízelvezető képesség fontos számára. A záporvirág számtalan termesztőközegben képes túlélni, de a kavicsos, homokos talajokon is jól érzi magát. 

8. Verbéna, másnéven vas

Botanikai név: Verbena. A verbéna egy csodásan virágzó, bármilyen típusú talajon termeszthető növény. Arra kell mindössze odafigyelni, hogy kapjon elég napfényt, szinte egész nap igényli a napsugarakat, de természetesen ne tegyük ki a perzselő hőségbe.

9. Celózia, másnéven magyarparéj

Botanikai név: Celosia. A celózia a rossz talajokon termesztett növények egyik királynője. Ez a dísznövény ugyanis azt sem bánja, ha sziklás vagy homokos a talaj, és mindössze minimális gondozásra van szüksége. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?