2022. augusztus 16. kedd Ábrahám

Itt az idő a pénz igénylésre

agrarszektor.hu
Az állattartó telepek korszerűsítéséhez (ÁTK) beadott állami támogatás lehívásához szükséges igényüket jövő hónap közepéig kell eljuttatniuk az MVH-hoz a gazdálkodóknak és cégeknek - tudatta közleményében a Magyar Agrárkamara. Ebben az is olvasható, hogy a vízgazdálkodással kapcsolatos kifizetési kérelmeket pedig már e hónap végéig le kell adni.

Az állattartó telepek korszerűsítéséhez

Az állattartó telepek fejlesztéséhez igényelhető támogatási lehetőségek szabályozásait egy 2007 évi, egész pontosan a 27/2007. (IV.17.) minisztériumi rendelet foglalja magában. Az MVH ez alapján írt ki pályázatot idén, melynek elnyert összegeinek egy részét a nyertesek lehívhatják december 15-ig egy formanyomtatvány segítségével, melyet postán kell eljuttatniuk a körzetükben illetékes területi MVH-nak.

A határozat kiköti, hogy egy naptári éven belül csak kétszer lehet támogatási összeget lehívni, az utolsót pedig a megvalósulást követő egy éven belül. Figyelni kell, hogy a technológiai kódok változatlanok legyenek.

A 3 éves határidő, ami a megvalósításhoz volt kiszabva a lejáratához közeledik, az ÁTK első keretében kapott támogatási határozatok ügyében, így a kifizetések csak a támogatási döntés megkapásától számolt 3 éven belül létrejött műveletekhez ítélhetők oda. A megvalósításnak legalább a felén túl kell lennie, különben büntetést von maga után a késlekedés, kivéve ha még nem adtak le igénylést kifizetésekre, és egyúttal el is állnak a kivitelezés szándékától.

Ellenben nem szabad elfelejteni a nitrit rendelet alá tartozó állattelepek ügyében, hogy 2011 év utolsó napjáig szükséges a trágyatárolás előírásait teljesíteni, melyhez az ez előtti magas intenzitású szubvenciók nyújthattak mankót.

Az igényelt és a hivatal által jóváhagyott támogatások összege korlátozva van. Ezt a korlátot az EB hagyta jóvá az Új Magyarország Vidékfejlesztési Alapban, és összege nem haladhatja meg telepen vagy megvalósítási helyenként a 2,757 millió eurót. A kifizetés forintban, odaítélésre vonatkozó határozat meghozatalának évében, a január elsején jelzett árfolyamon történik.

A vízgazdálkodással kapcsolatos kifizetési kérelmek

A vízgazdálkodással kapcsolatos támogatási kifizetések kérelmeinek határideje pedig lassan lejár, ezeket melioráció, területi vízgazdálkodás és öntörés valamint közösségi létesítmények, üzemi mezőgazdaságok fejlesztéséhez lehetett igényelni. A nyertes pályázók e hónap végéig, tehát november 30-ig tehetik meg az elnyert összeg lehívásához szükséges igénylő nyomtatványok leadását,az illetékes MVH irodába. A megfelelő formanyomtatvány, pedig az MVH közleményében található meg. Ennek szabályai szerint kell a lehívást megtenni, és ügyelni kell a szabályban foglalt kitételről, mely szerint a leadás idejétől függően kettő címre kell beküldeni azt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?