Beígért támogatásra is járhat hitel

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által nyújtott agrártámogatások esetében a gazdáknak lehetőségük van arra, hogy a támogatás várhatóan megítélt összegét a bankok előfinanszírozzák - tájékoztatta az MVH az MTI-t.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A gazdálkodók a támogatás meghitelezésére finanszírozási kapcsolatot kezdeményezhetnek egy általuk kiválasztott hitelintézettel. A szerződés megkötéséhez igazolni kell, hogy a gazdálkodó támogatási kérelmet nyújtott be az MVH-hoz. Ezután a bankok - saját gyakorlatuknak megfelelően - különböző mértékig hitelezik meg az összeget a kérelmezőknek.

Az MVH-nál felhívják a figyelmet arra, hogy egy gazdálkodóhoz csak egyetlen egy bankszámlaszám tartozhat, amely az MVH ügyfél-nyilvántartásában is szerepel. Kifizetés pedig kizárólag erre a nyilvántartott bankszámlaszámra történhet. A bank számára az nyújt garanciát, hogy a gazdálkodó csak a hitelintézet hozzájárulásával változtathatja meg az MVH-hoz bejelentett számlaszámot, így ugyanis biztosított a gazdának nyújtott hitel visszatérülése.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett fizetési számlaszám módosítását az MVH abban az esetben fogadja el, ha a hitelintézet, illetve egyéb pénzügyi intézmény - például faktorcég - hozzájárult a módosításhoz és a bankszámla megváltoztatására vonatkozó megállapodást az MVH-nak bejelentette a gazdálkodó és az adott pénzügyi intézmény.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?