Fontos változás: a támogatás múlhat rajta!

agrarszektor.hu
A vetési időszak közeledtével a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatja a gazdálkodókat, hogy néhány héten belül megjelenik a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) előírásrendszerének módosítása.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fontos változás, hogy a gazdálkodó ugyanazon a területen négy egymás követő éven keresztül termeszthet hibridkukorica vetőmagot. Az elmúlt évek végrehajtási tapasztalatai, illetve a gazdálkodói megkeresések alapján a minisztérium több ponton is tervezi a HMKÁ előírásrendszerének módosítását, amelyben kiemelt figyelmet kap a vetésváltási szabályok megváltoztatása.

Ahhoz, hogy a gazdálkodók maximálisan igénybe tudják venni az egységes területalapú támogatásokat és az egyéb Európai Unió által finanszírozott vidékfejlesztési támogatásokat, teljesíteniük kell a kölcsönös megfeleltetés (KM) követelményeit. A KM egyik alapeleme a HMKÁ előírásrendszere.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?