Cukortámogatást fizet az MVH

agrarszektor.hu
Március közepén kapják meg a támogatást azok a gazdálkodók, akik 2010-ben az egységes kérelem keretében elkülönített cukortámogatást és termeléshez kötött rizs nemzeti kiegészítő támogatást (top-up) igényeltek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). Ezzel egy időben érkeznek az agrárkár-enyhítési juttatások is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Cukortámogatás keretében több mint 11 milliárd forintot fizet ki a Hivatal közel ezer gazdálkodónak, akiknek a területalapú támogatási kérelmét az MVH jóváhagyta, és a jogszabályban foglalt feltételeket teljesítették. Az összegek utalása a hónap közepétől várható. A támogatás célja a cukorrépa termelők árbevétel-kiesésének kompenzálása.


A rizstermelők már a napokban megkapják a hektáronként 58 304 forint kifizetéssel járó támogatást, így összesen mintegy 200 millió forinthoz jutnak.
Március 15-ig az agrárkár-enyhítési összegeket is kifizeti a MVH. 5300 egyéni termelő és vállalkozás részesül összesen 4,2 milliárd forintos támogatásban, ami fagy-, belvíz-, illetve jégeső okozta károk enyhítésére használható fel. A teljes összeg a kárenyhítési rendszerhez csatlakozott termelők 2,1 milliárd forintos befizetéséből, valamint az ehhez ugyanekkora összegben biztosított költségvetési hozzájárulásból áll.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?