Bujtatott agrártámogatás: multikkal finanszíroztatnák

agrarszektor.hu
A készülő agrárkamarai törvény kötelező tagságot írna elő az egész élelmiszer-ágazatnak, nem csak a termelőknek és feldolgozóknak, de a kereskedőknek is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Népszabadság a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt állítja, hogy az évi bruttó egymilliárd forintot meghaladó árbevételű cégeknek a bevételük két ezrelékét kellene kamarai tagdíjként befizetni. Ez a 2009. évi bevételek alapján a lap kalkulációja szerint hárommilliárd forint körül lenne.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közlése szerint ez még csak egy formálódó, belső tervezet, a tárca által elfogadott, végleges javaslat csak április közepén kerül ki társadalmi egyeztetésre.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint lényegében bujtatott agrártámogatásról van szó. Az élelmiszer-ágazatban keletkező jövedelem egy részét újraosztanák az ágazat kisebb szereplői között. Vámos György szerint azonban ez az elképzelés nemcsak a versenyképességi követelményekkel, hanem az uniós joggal is ellentétes lehet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?