Mérséklődött a termelői árak növekedése

agrarszektor.hu
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint némileg lassult a mezőgazdasági termelői árak növekedése novemberben.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

18,5 százalékkal nőttek novemberben a termelői árak az egy évvel korábbi időszakban mértekhez képest, ami bár továbbra is komoly mértékű, jelentős lassulást jelent az előző havi 24,5 százalékos dráguláshoz képest.

A növényi termékek 25 százalékkal, az állati termékek 7,5 százalékkal kerültek többe 2011 azonos időszakához mérten. A gabonafélék drágulása az októberi 38,7 százalékről 31,1 százalékosra lassult, ugyanakkor a burgonya drágulási üteme tovább fokozódott. Az októberben 47,2 százalékos árnövekedés után novemberben 87,6 százalékkal nőtt a burgonya ára az előző évi időszakhoz képest, a kirívóan magas adat nem csak az idei rossz termés, hanem a 2011 novemberében tapasztalt 56 százalékos árzuhanás együttes eredménye.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?