Bevásárolja magát Kaposvár a Kométába

agrarszektor.hu
Kaposvár közgyűlése döntött, az önkormányzat 2 milliárd forint értékben vásárol tulajdonrészt a Kométa 99 Zrt.-ben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A részvényvásárlásra február elején kerülhet sor leghamarabb, ezt megelőzően új alapító okirat és szindikátusi szerződés készül majd a cég értékelésének befejeződése után. Az önkormányzat szigorú feltételeket szabott a csaknem ezer helyi család megélhetését biztosító Kométa megmentésére: elvárja a befektetett tőke megtérülését hozamgaranciával, legalább 1 milliárd forintos tőkeemelést vár a jelenlegi tulajdonostól is, továbbá tulajdoni aránytól független beleszólási és döntési jogot kért a vállalat irányításában.

Kaposvár további kérése, hogy a Kométa vezetése állapodjon meg a Magyar Fejlesztési Bank ingatlanbefektetéssel foglalkozó leányvállalatával. "Ezek a lépések stabil és nyereséges működést eredményezhetnek a jövőben" - vélte Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Szólt arról is, hogy a Kaposvári Egyetemen másfél éve indult a Kaposvári Élelmiszeripari Program, amelynek eredményeképpen a város a régió agrár- és élelmiszertudomány központja lehet. Továbbá folyamatban van a dél-dunántúli sertésprogram, amelynek révén a remények szerint duplájára, 1 millióra emelkedik a sertések száma a régióban. Azzal, hogy az egyetem közreműködésével a környéken előállított élelmiszereket külön védjeggyel látják el, szintén a térség élelmiszeriparát kívánják elősegíteni.

A polgármester és a cég ügyvezetője decemberi találkozóján Giacomo Pendranzini elmondta: a húsipari ágazat egészét sújtó válság őket sem kerülte el, súlyos likviditási gondokkal küzdenek, a termelést a felére csökkentették. Rövid távon egymilliárd forint tőkeinjekcióra lenne szükségük, hogy megoldódjanak a likviditási gondjaik. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 15 évben mintegy 10 milliárd forint értékű beruházást végeztek, az utóbbi 5-6 évben hárommilliárd forinttal növelte a saját tőkét a tulajdonos, középtávon pedig két-három milliárd forintnyi tőkeemelést terveznek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13