2023. június 4. vasárnap Bulcsú

Még több búzára számít a Nemzetközi Gabonatanács

agrarszektor.hu
A Nemzetközi Gabonatanács frissítette az idei búzatermésre vonatkozó prognózisát. Az intézmény optimistább lett az egy hónappal ezelőtti prognózisához képest, miután megemelte a kínai termésre vonatkozó várakozását - írja a Bloomberg.

A Nemzetközi Gabonatanács szerint 698,4 millió tonna búzát arathatnak ebben a szezonban, ami az októberi prognózisnál 2 millió tonnával több, és lényegesen magasabb az előző évi 654,9 millió tonnánál. Az előző havi várakozáshoz képesti növekedés oka, hogy a Gabonatanács friss prognózisa szerint Kínában a vártnál 2 millió tonnával több búzára (120 millió tonna) számítanak.

"Az év eddigi részében a vártnál nagyobb mennyiségű búzát arattak. Bár a tavalyi mennyiséghez képesti növekedés egy részét a szintén emelkedő kereslet felszívja, jelentős mennyiségben nő majd a raktárra kerülő búza mennyisége is"-kommentálta a Nemzetközi Gabonatanács.

A tavalyhoz képesti növekvő kínálat a búza árfolyamára is jelentős nyomással van. A búza vékánkénti árfolyama 1 év alatt mintegy 30 százalékot esett.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06