Nem sok jót tartogat az időjárás: mutatjuk, mire készülj a hosszú hétvégén

MTI
A hétvégén is folytatódik a változékony időjárás: szélre, csapadékra, napsütésre is számítani kell. Emellett melegszik az idő, vasárnap helyenként már 20 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken, március 15-én reggel, délelőtt keleten is csökken a felhőzet, majd a déli óráktól nyugat felől ismét felhősödni kezd az ég, de néhány órára mindenhol kisüt majd a nap. Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, napközben helyenként valószínű eső, záporeső, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egy újabb csapadéksáv érkezik. A szél nagy területen erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 0-6 fok lesz. Napközben 9-15 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Délnyugaton időnként megélénkül, másutt többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 2 és 8 fok, a maximumhőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Vasárnap is nagy területen lesz erős a szél, de emellett napos idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?